Κινηματογράφος: Η “Ευνοούμενη” του Γιώργου Λάνθιμου στους κινηματογράφους!

Η “Ευνοούμενη” του Γιώργου Λάνθιμου, μία εβδομάδα πριν την πανελλήνια πρεμιέρα της και λίγο μετά την ανακοίνωση των 10 υποψηφιοτήτων της για τα Όσκαρ 2019, προβάλλεται επιλεκτικά σε κάποιους κινηματογράφους στις 31 Ιανουαρίου.

Σύνοψη για την ταινία “Ευνοούμενη”

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειό τους.

Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα βρίσκεται στον θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της. Ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν η νέα υπηρέτρια Άμπιγκεϊλ καταφτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στην Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες.

Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία, να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της…

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Ηθοποιοί: Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ, Τζο Άλγουιν, Μαρκ Γκάτις, Τζέιμς Σμιθ

More info: Προβολή αποκλειστικά στις αίθουσες Odeon Όπερα και Αβάνα.

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει