Κινηματογράφος: “Κυρία Σλόαν”

Εργασιομανής και μοναχική, “Κυρία Σλόαν”, υψηλόβαθμο στέλεχος των πολιτικών λόμπι της Ουάσιγκτον, αρνείται να συμβιβαστεί με οτιδήποτε λιγότερο από τη νίκη.

Η “Κυρία Σλόαν” παρουσιάζει μια γυναίκα δυναμική στον χώρο της πολιτικής σκηνής . Προσπαθεί πάντα να εξαντλεί όλες τις πιθανότητες για να πετύχει τη νίκη.

Η πλοκή

Η “Κυρία Σλόαν”Όταν θα κληθεί να ηγηθεί μιας καμπάνιας υπέρ της οπλοκατοχής. Αμείλικτη θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει αυτό το πολιτικό στοίχημα. Με oποιοδήποτε κόστος. Δύο ώρες γεμάτες παιχνίδια εξουσίας και παρασκηνιακές συμφωνίες.Μέσα από ένα πολιτικό θρίλερ με συνεχείς ανατροπές και εξαιρετικές ερμηνείες.

Το έργο

Το φιλμ του Τζον Μάντεν («Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ»), βασίζεται στο καλογραμμένο σενάριο του Τζόναθαν Περέρα. Διαθέτει πολιτική και κοινωνική φόρτιση, ικανή να το ξεχωρίσει ούτως ή άλλως. Η “Κυρία Σλόαν”, με την ερμηνεία της Τσαστέιν έρχεται απλώς να ταιριάξει ιδανικά ως κεντρικό κομμάτι ενός κατά τα υπόλοιπα άρτιου παζλ.

Εκτός όμως των πολλών πληροφοριών και λεπτομερειών που προσφέρει η “Κυρία Σλόαν” μοιάζει τρομακτικά ρεαλιστική. Είναι η ηθική της διάσταση που έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα το ηθικό εκκρεμές, το οποίο κινείται από τη μια πλευρά στην άλλη, θολώνοντας την απόσταση μεταξύ καθήκοντος και εγωιστικής εμμονής.

Η “Κυρία Σλόαν” ενσαρκώνει την ίδια στιγμή τους χειρότερους φόβους και τις ελπίδες όσων παρακολουθούν απ’ έξω το «τσίρκο» της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Σαγηνεύει ταυτόχρονα με την αρχοντιά και τον δυναμισμό της. Όσο η ταινία προχωρά και εξελίσσεται σε καθαρό θρίλερ, η “Κυρία Σλόαν” σε πείθει όλο και περισσότερο πως ετοιμάζεται μία ακόμη τελική ανατροπή.

Η “Κυρία Σλόαν” ενσαρκώνει την ίδια στιγμή τους χειρότερους φόβους και τις ελπίδες όσων παρακολουθούν απ’ έξω το «τσίρκο» της αμερικανικής πολιτικής σκηνής.

Σαγηνεύει ταυτόχρονα με την αρχοντιά και τον δυναμισμό της. Οσο η ταινία προχωρά και εξελίσσεται σε καθαρό θρίλερ, η “Κυρία Σλόαν” σε πείθει όλο και περισσότερο πως ετοιμάζεται μία ακόμη τελική ανατροπή.

Συντελεστές της ταινίας

Tο σενάριo είναι του Τζόναθαν Περέρα, ενώ την σκηνοθεσία έχει κάνει ο Τζον Μάντεν. Πρωταγωνιστούν οι Τζέσικα Τσαστέιν, Μαρκ Στρονγκ, Τζον Λίθγκοου και άλλοι.

 

(Visited 65 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει