Κινηματογράφος: “Ο εμποράκος”

Μια τραγική ιστορία εκδίκησης εμπνευσμένη από τον «Θάνατο του Εμποράκου» του Άρθουρ Μίλερ.

Η ταινία του Ιρανού Asghar Farhadi αποτελεί μια τραγική ιστορία εκδίκησης εμπνευσμένη από τον “Θάνατο του Εμποράκου” του Arthur Miller και έχει κερδίσει το Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας και το βραβείο του καλύτερου σεναρίου στο 69ο Φεστιβάλ Καννών. Επίσης, έχει κερδίσει το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του πρωταγωνιστή Shahab Hosseini.

Η πλοκή

Μέλη ενός ερασιτεχνικού θιάσου, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Εμάντ (Σαχάμπ Χοσεϊνί) και η γυναίκα του Ρανά (Ταρανέχ Αλιντουστί) από την Τεχεράνη, η ηρεμία τους ξαφνικά ανατρέπεται όταν η πολυκατοικία τους προκύπτει ετοιμόρροπη, αναγκάζοντάς τους να φύγουν κακήν κακώς από το μοντέρνο τους διαμέρισμα.

Στο νέο σπίτι που μετακομίζουν ωστόσο, ένα βράδυ καθώς περιμένει τον άντρα της να γυρίσει, η Ρανά δέχεται επίθεση από έναν άγνωστο που μάλλον την πέρασε για την προηγούμενη η οποία ήταν φερόμενη ως ελευθέρων ηθών ένοικος.

Από το σημείο εκείνο, στον πνιγμένο από το άδικο Εμάντ γίνεται έμμονη ιδέα και αναλάμβάνει να βρει το δράστη, βιώνοντας έναν παραλληλισμό για τον οποίο βεβαίως δεν είναι έτοιμος…

Συντελεστές της ταινίας

Σκηνοθεσία – Σενάριο: Ασγκάρ Φαραντί

Πρωταγωνιστούν: Σαχάμπ Χοσεϊνί, Ταράνεχ Αλιντούστι, Μπαμπάκ Καρίμι και Μίνα Σαντάτι

(Visited 42 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει