Κινηματογράφος: “Ο ένοχος”, του Gustav Möller

Η ταινία “Ο ένοχος”, του Gustav Möller, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από τη One From The Heart και θα προβάλλεται στη μεγάλη οθόνη, έως τις 9 Ιανουαρίου 2019.

“Ο ένοχος” του Gustav Möller αποτελεί την Επίσημη Πρόταση της Δανίας για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας, ενώ θα διανεμηθεί σε πάνω από πενήντα χώρες παγκοσμίως.

Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο πρόσφατο Φεστιβάλ Sundance όπου κέρδισε το Βραβείο Κοινού. Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ κέρδισε επίσης το Βραβείο Κοινού, ενώ κέρδισε το αντίστοιχο Βραβείο Κοινού και στο Φεστιβάλ της Τρανσιλβάνια.

Υπόθεση

Ένας αστυνομικός που έχει υποπέσει σε δυσμένεια κι έχει βρεθεί να διεκπεραιώνει μόνο δουλειά γραφείου, δέχεται ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από μια γυναίκα που έχει πέσει θύμα απαγωγής.

Αυτό, θα δώσει στη βραδιά μια αναπάντεχη τροπή, αποκαλύπτοντας ένα έγκλημα πολύ μεγαλύτερο από αυτό, που νόμιζε αρχικά. Μαζί θα φέρει στην επιφάνεια τα δικά του τραύματα.

Ένα καθηλωτικό θρίλερ που ανανεώνει συναρπαστικά την σκανδιναβική παράδοση σ’ αυτό το κινηματογραφικό είδος.

Λίγα Λόγια για τον σκηνοθέτη:

Ο Γκούσταφ Μίλερ (1988) γεννήθηκε στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Αποφοίτησε από την Εθνική Σχολή Κινηματογράφου με την ταινία In Darkness, η οποία κέρδισε το βραβείο Next Generation Award της πόλης Χάουγκεσουντ. “Ο ένοχος” είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Πρωταγωνιστούν: Jakob Cedergren, Jessica Dinnage, Johan Olsen, Omar Shargawi, Jacob Hauberg

Σκηνοθεσία: Gustav Möller

Σενάριο: Gustav Möller, Emil Nygaard Albertsen

Διάρκεια: 85΄

More info: Έως τις 9 Ιανουαρίου 2019

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει