Κινηματογράφος: Ταινία “Patriot’s day”

Μία ταινία που θα σε συναρπάσει καθώς παρουσιάζει ένα πραγματικό γεγονός. Την αιματηρή τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης τον Μάρτιο του 2013.

Η πλοκή

Κεντρικό θέμα της ταινίας “Patriot’s day” είναι η αιματηρή βομβιστική επίθεση στην διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης τον Μάρτιο του 2013. Η επίθεση είχε ως τραγικό απολογισμό 3 νεκρούς και τουλάχιστον 260 τραυματίες καθώς οι βόμβες που είχαν τοποθετηθεί περιείχαν καρφιά και άλλα κοφτερά αντικείμενα.

Στον απόηχο της αιματηρής τρομοκρατικής επίθεσης στην Βοστώνη το 2013 ο αρχιφύλακας Tommy Saunders ενώνει τις ιστορίες του Ειδικού Πράκτορα Richard Deslauriers, του Αστυνομικού Διευθυντή Ed Davis, του Λοχία Jeffrey Pugliese και της νοσοκόμας Carol Saunders. Αυτό το φρικιαστικό και ατρόμητο χρονικό συλλαμβάνει την αγωνία του πιο εξεζητημένου ανθρωποκυνηγητού στην ιστορία των αστυνομικών αρχών και το σθένος των ανθρώπων της Βοστώνης.

Ο σκηνοθέτης Πιτερ Μπεργκ φαίνεται πως με αυτήν αλλά και τις δύο άλλες ταινίες του το “lone Survivor” και “Deepwater Horizon” ολοκληρώνει μία τριλογία ηρωικών ταινιών καταστροφής που
ξεχειλίζουν από πατριωτισμό, με σκοπό να εμψυχώνει τους Αμερικανούς.

Συντελεστές της ταινίας

Σκηνοθεσία : Πιτερ Μπεργκ

Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζ. Κ. Σίμονς, Τζον Γκούντμαν, Κέβιν Μπέικον, Μισέλ Μόναγκαν

(Visited 43 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει