Κινηματογράφος : Ταινία “Οταν τελειώσει ο έρωτας”

Η ταινία ξεχωρίζει για τον ρεαλισμό της ως αποτέλεσμα της τακτικής του σκηνοθέτη να αφήνει στους ηθοποιούς περιθώριο για αυτοσχεδιασμό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Το τέλος ενός γάμου αποφάσισε να καταγράψει με τον κινηματογραφικό φακό του ο Βέλγος σκηνοθέτης Γιοακίμ Λαφός στην νέα ταινία του ” Όταν ο έρωτας τελειώσει”. Βεβαίως σύμφωνα με τον γαλλικό τίτλο της ταινίας ‘’ l΄economie du couple’στην διαμάχη του ζευγαριού μπαίνουν και οι οικονομικές διαφορές.

Η πλοκή

Μετά από 15 χρόνια συμβίωσης η Μαρί και ο Μπορίς αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο. Οι δυο τους
μοιράζονται για λόγους οικονομικούς κυρίως το ίδιο σπίτι στο οποίο μένουν με τις δίδυμες κόρες τους. Πόσο εύκολη είναι όμως η συγκατοίκηση όταν κανείς από τους δύο δεν υποχωρεί όταν διαφωνούν;  Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η Μπερενίς Μπεζό και ο Σεντρίκ Καν.

Αυτό που περιγράφεται στην ταινία είναι η μετάλλαξη της αγάπης και όχι το τέλος της. Ο Λαφός όταν ρωτήθηκε για το έργο του ποιό μήνυμα θέλει να περάσει στους θεατές είπε ότι θέλει να τους κάνει να σκεθφούν και να αναρωτηθούν! Τι είναι τελικά το ζευγάρι; Μήπως είναι μαζί για ασφάλεια; Και αυτό
φυσικά είναι το εντελώς αντίθετο από τον έρωτα και την επιθυμία.

Συντελεστές

Σενάριο : Γιοακίμ Λαφός και Μαζαρίν Πινζό

Σκηνοθεσία : Γιοακίμ Λαφός

Πρωταγωνιστούν : η Μπερενίς Μπεζό και ο Σεντρίκ Καν

(Visited 118 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει