Κινηματογράφος: “Το βαποράκι”, του Κλιντ ‘Ιστγουντ

Η πολυσυζητημένη ταινία “Το βαποράκι”, του μοναδικού Κλιντ ‘Ιστγουντ, κυκλοφορεί στους κινηματογράφους από την Tanweer.  Ο κάτοχος τεσσάρων Όσκαρ επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη φορά, ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μετά το Gran Torino (2009).

«Το Βαποράκι» αφηγείται μία συναρπαστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά.

Μία μικρή σύνοψη για την ταινία

Ο ογδοντάχρονος Ερλ Στόουν είναι απένταρος, μόνος και αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία της επιχείρησής του, όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Στην πραγματικότητα, γίνεται μεταφορέας στην υπηρεσία του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών.

Τα πάει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, Κόλιν Μπέιτς.

Έτσι, παρόλο που τα οικονομικά του προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν, τα προηγούμενα λάθη του αρχίζουν, να τον βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό, που είναι αβέβαιο αν θα έχει το χρόνο να τα διορθώσει, πριν βρεθεί ενώπιον της επιβολής του νόμου ή των αρχηγών του καρτέλ.

Διάρκεια: 116΄

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Σενάριο: Νικ Σενκ

Πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ίστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένια, Νταϊάν Γουίστ, Άντι Γκαρσία, Άλισον Ίστγουντ, Τάισα Φαρμίγκα, Ιγκνάσιο Σερίτσι

(Visited 31 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει