Τα Κουφονήσια και οι δαντελένιες παραλίες

Γιατί να πας μέχρι την Καραϊβική, ενώ υπάρχουν εξίσου εξωτικές παραλίες στις Κυκλάδες; Πού θα τις βρεις; Μα στα Κουφονήσια, φυσικά! 

Σίγουρα, η Ελλάδα έχει άπειρα όμορφα μέρη, το καθένα με την δική του ταυτότητα και ομορφιά. Τα Κουφονήσια είναι μέρος των Μικρών Κυκλάδων και ανήκουν στον Δήμο Νάξου. Παρ΄όλα αυτά, είναι ένας άλλος κόσμος… Ξέχνα την ζωηρή νυχτερινή ζωή της Νάξου και τον πολιτισμό που έχουν άλλα μεγάλα νησιά… Πηγαίνοντας στα Κουφονήσια, ανακαλύπτεις έναν άλλο τρόπο διακοπών… Ξεχνάς τις υποχρεώσεις και τα “πρέπει” και παραδίνεσαι στο μεγαλοπρέπεια της απλότητας. Τα Κουφονήσια διαφέρουν γιατί συνδυάζουν την άγρια, ακατέργαστη ομορφιά που απλώνεται ολόγυρά σου, με την ηρεμία και γαλήνη που αισθάνεσαι κοιτώντας τα διάσπαρτα λευκά σπιτάκια και τα γαλάζια νερά. Ειδικά οι παραλίες είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο πρέπει να επισκεφθείς τα Κουφονήσια.

Παραλία  Αμμος

Η παραλία Άμμος είναι η παραλία της Χώρας, μια από τις μεγαλύτερες του νησιού, κοντά στο λιμάνι. Είναι περισσότερο οργανωμένη από τις υπόλοιπες στο Άνω Κουφονήσι. Έχει υπέροχη αμμουδιά, διάφανα τιρκουάζ νερά και πολλά μαγαζάκια γύρω της. Είναι κατάλληλη για οικογένειες και νέους.

Κουφονήσια-Αμμος

Πορί

Το Πορί είναι η μεγαλύτερη και η πιο όμορφη στο Άνω Κουφονήσι. Δεν είναι οργανωμένη. Απέχει την μεγαλύτερη απόσταση για παραλία περίπου 6 χιλιόμετρα από την Χώρα. Ο δρόμος είναι καλός καθώς είναι από άσφαλτο. Όταν την επισκεφτείς θα την συγκρίνεις με τις εξωτικές παραλίες της Καραϊβικής. Το περιβάλλον είναι μαγευτικό καθώς έχει ρηχή θάλασσα με τιρκουάζ νερά και ψιλή χρυσαφένια άμμο. Όταν ο καιρός το επιτρέπει και έχει αέρα η περιοχή μαζεύει πολλούς σέρφερς. Γύρω από την παραλία υπάρχουν 2 beach bars τα οποία παρέχουν σνάκ και δροσερά ποτά για να ευχαριστηθείτε το μπάνιο σας.

Κουφονήσια-Πορί

Ιταλίδα

Η πιο γνωστή και μια από τις ομορφότερες παραλίες στο νησί.  Απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από την Χώρα. Έχει τα πιο διάφανα νερά στις κυκλάδες. Φημίζεται για τα τιρκουάζ νερά και την όμορφη χρυσή αμμουδιά της. Δεν είναι οργανωμένη. Στην αρχή της παραλίας θα βρείτε την Μικρή Ιταλίδα η οποία είναι παραλία γυμνηστών. Είναι ήσυχη παραλία, παρόλο που τους καλοκαιρινούς μήνες την επισκέπτεται πολύς κόσμος.

Κουφονήσια-Ιταλίδα

Το Γάλα

Είναι μια ανοιχτή σπηλιά η οποία επικοινωνεί με τη θάλασσα μέσω ενός στενού διαύλου. Απέχει 3 χιλιόμετρα από την Χώρα. Ονομάζεται Γάλα από τους αφρούς που δημιουργούν τα κύματα όταν μπαίνουν στο εσωτερικό της σπηλιάς. Εκεί μπορείτε να ακούσετε και τον πιο όμορφο ψίθυρο που κάνουν τα βότσαλα όταν τα παρασύρει το νερό. Η διαδρομή προς το Γάλα είναι σε ορισμένα σημεία δύσβατη, αλλά η εικόνα που θα αντικρίσετε μόλις φτάσετε στην παραλία, θα σας αποζημιώσει!

Κουφονήσια-Γαλα

Φοίνικας

Η παραλία Φοίνικας είναι η πρώτη παραλία που θα συναντήσει κάποιος αν ακολουθήσει το παραλιακό μονοπάτι του νησιού. Απέχει περίπου 3 χιλιόμετρα από την Χώρα. Έχει μεγάλη έκταση με χρυσή αμμουδιά και γαλάζια νερά. Συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και είναι κατάλληλη για οικογένειες.

Κουφονήσια-Φοίνικας

(Visited 1230 times, 2 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει