Κύθηρα (επ.1) | Από την Αθήνα στα Κύθηρα

Επεισόδιο 1 – Ξεκινάω νύχτα για να πάρω το πρωινό πλοίο από την Νεάπολη. Καλά καταλάβατε, προορισμός το νησί της Αφροδίτης και του φτερωτού Ερωτα, τα μαγευτικά Κύθηρα!

Ένα ταξίδι στα Κύθηρα δεν είναι απλώς ένα ακόμα ταξίδι. Είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και την νιώθεις από την πρώτη στιγμή. Ονειρεύομαι τα Κύθηρα και μια βροχή από εικόνες έρχονται στο νου μου.

Οδηγώ νύχτα για να πάρω το πλοίο από την Νεάπολη

Το χάραμα με βρίσκει πίσω από το τιμόνι να οδηγώ στους άδειους δρόμους της λακωνικής πόλης. Το καράβι με περιμένει και εγω παίρνω τα εισιτήριά μου και επιβιβάζομαι. Τα Κύθηρα φαίνονται στον ορίζοντα και το πλοίο στη ρότα του καταπίνει τα ναυτικά μίλια που μεσολαβούν.

Αποβιβάζομαι στο Διακόφτι

Το Διακόφτι, το βασικό λιμάνι του νησιού,  μόλις έχει ξυπνήσει και με υποδέχεται στην αγκαλιά του σε μια ονειρεμένη ανατολή. Εχω όλη την μέρα μπροστά μου και δεν σκοπεύω να καθυστερήσω ούτε ένα λεπτό! Το οδικό δίκτυο του νησίου είναι καλό και οι διαδρομές εξαιρετικά γραφικές.

Ξεκινάω την εξερεύνηση από τα Μητάτα

Τα Μητάτα είναι ένα όμορφο, μικρό χωριό με ωραίες γωνιές και μια μεγάλη πλατεία για να αφήσεις την ψυχή σου να φτερουγίσει. Ο λόγος που ήρθα στα Μητάτα είναι για να συναντήσω τον Κώστα Παυλάκη, με τον οποίο θα πάρω μια γεύση από την ιστορία των Κυθήρων! Βρίσκομαι στου Φάβα το λιοτρίβι, ένα ανασκευασμένο σπίτι. Η οικογένεια Κυθήριων διατήρησε όλα τα έπιπλα, τις φωτογραφίες και τα προσωπικά αντικείμενα των προγόνων της. Μπαίνοντας στο σπίτι, νιώθεις πως μεταφέρεσαι στα παλιά τα χρόνια. Ο Κώστας με ξεναγεί επίσης στο λιοτρίβι και μου εξηγεί την διαδικασία επεξεργασίας της ελιάς για την παραγωγή λαδιού.

Μια βουτιά στην παραλία του Διακοφτιού

Ο ήλιος είναι ακόμα ψηλά και μου χρειάζεται μια βουτιά. Και ξέρω και το μέρος. Η παραλία του Διακοφτιού έχει εξωτικά χαρακτηριστικά και δεν μπορώ να αντισταθώ!

Η πρώτη μέρα του οδοιπορικού στο νησί των Επτανήσων τελειώνει ιδανικά. Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή, οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές και ανυπομονώ να γνωρίσω τα Κύθηρα καλύτερα!

(Visited 942 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει