Κύθηρα (επ.2) | Ο Μυλοπόταμος & οι Νερόμυλοί του

Επεισόδιο 2 – Ο Μυλοπόταμος μοιάζει λες και ξεπήδησε από σελίδες κάποιου παραμυθιού.

Βρίσκεται στην μέση μια ρεματιάς και τα σπίτια του σκεπάζουν θεόρατα πεύκα, πλατάνια, ιτιές και συμίδες. Ακόμα κι όταν κάνει πολλή ζέστη, ο Μυλοπόταμος, το γραφικό χωριό των Κυθήρων,  δροσίζεται προστατεύμενο μέσα στη σκιά. Και το καλύτερο; Στο ποτάμι που βρίσκεται από κάτω, λένε ότι κατοικούν νεράιδες…

Το χωριό Μυλοπόταμος

Κάθε χωριό των Κυθήρων είναι μοναδικό αλλά ο Μυλοπόταμος έχει άλλη χάρη! Εγώ κάθισα στο καφενείο “Πλάτανος” και ήπια το πρωινό καφεδάκι μου στα γρήγορα και άρχισα τις βόλτες στο χωριό που μπορείς να βρέξεις τα πόδια σου σε νερά γάργαρα και κρύα, ακόμη και μέσα στον Αύγουστο. Υστερα από την εξερεύνηση του μαγικού σκηνικού, έφυγα για το ποτάμι και τη ρεματιά.  Αξίζει να διαβείς το μονοπάτι που περνά από τους 22 νερόμυλους. Αρχιτεκτονικό κόσμημα του 10ου αιώνα είναι ο νερόμυλος του Φιλιππή, τον οποίο αναστήλωσε και έκανε λειτουργικό ο ιδιοκτήτης του, Τσιριγώτης μετανάστης που γύρισε από την Αμερική.

Ο καταρράκτης της Νεράιδας

Πριν φύγεις, σου προτείνω να περάσεις από τη λιμνούλα του καταρράκτη της Νεράιδας. Ναι, αυτό το παραδεισένιο μέρος κάτω από τα πανύψηλα πλατάνια, όπου το κελάρυσμα του νερού ηχεί μελωδικά. Το μονοπάτι για την λίμνη είναι σκεπασμένο από  αρωματικά και αναρριχητικά φυτά. Με τέτοιο τοπίο, σίγουρα θα θέλεις να ρίξεις μια βουτιά, όπως έκανα κι εγώ!

Φοβερός ο Μυλοπόταμος! Αλλά, κι απ’την άλλη, ποιος είπε ότι τα Κύθηρα δεν είναι παραμυθένια;

(Visited 709 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει