Λευκάδα : Παραλία Μύλος

Η παραλία Μύλος στην Λευκάδα μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο το Πόρτο Κατσίκι, τους Εγκρεμνούς ή το Κάθισμα, αλλά σίγουρα είναι πανέμορφη και μέσα στις καλύτερες παραλίες της Λευκάδας.

Βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Κάθισμα και Άγιος Νικήτας, και απέχει  13 χιλιόμετρα από τη πόλη της Λευκάδας. Πρόκειται για μία εξαιρετική παραλία μήκους 730 μέτρων και 80 μέτρα πλάτους. Το όνομα της δόθηκε από έναν παλιό ανεμόμυλο που βρίσκεται στο βάθος της παραλίας.

Η παραλία είναι καλυμμένη με χοντρή άμμο και λευκό βότσαλο. Ο συνδυασμός με τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινά νερά σε μαγεύει! Ένα επιβλητικό τοπίο, από ψηλά γκρίζα βράχια χαρίζοντας μια αίσθηση μοναξιάς . Η παραλία θέλει προσοχή διότι η θάλασσα βαθαίνει απότομα και είναι λίγο επικίνδυνη για τους μικρούς κολυμβητές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη,  γι΄ αυτό πρέπει να  υπάρχει κατάλληλος εξοπλισμός, καθώς στην ακτή δεν υπάρχει καθόλου φυσική σκιά.

Για να φτάσεις στην παραλία υπάρχουν δύο τρόποι, είτε περπατώντας μέσα από ένα μονοπάτι, είτε με καραβάκι. Ο δεύτερος είναι και πιο ξεκούραστος, με τα εκδρομικά καραβάκια που πηγαινοέρχονται από τον Άγιο Νικήτα. Η άλλη εναλλακτική, είναι πεζοπορία μέσα από τον οικισμό του χωριού. Αν αποφασίσετε να πάτε με τα πόδια, θα πρέπει να ξεκινήσετε από τον κεντρικό πεζόδρομο στον Άγιο Νικήτα, και να στρίψετε στο στενό στην ταβέρνα Ποσειδών. Μέσα από ένα γραφικό μονοπάτι, 650 μέτρων και διάρκειας 15-20 λεπτά, ανεβαίνει τον λόφο και χωρίζει τις δύο παραλίες, θα αντικρύσετε τον Μύλο και τότε θα αποζημιωθείτε σίγουρα!

(Visited 202 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει