Λιμένι Λακωνίας: Ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο μόνιμος πληθυσμός στο Λιμένι είναι μόλις 11 κάτοικοι, όμως αυτό δεν είναι εμπόδιο για να επισκεφθείς τον όμορφο παραθαλάσιο προορισμό της Μάνης.

Ο οικισμός

Το Λιμένι είναι ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο και επίνειο της Αρεόπολης ο οποίος βρίσκεται 5 χιλιόμετρα μακριά της και 27 χλμ περίπου από το Γύθειο. Είναι ένα μαγευτικό τοπίο καθώς συνδυάζει την αρχοντική αρχιτεκτονική της Μάνης πάνω από την θάλασσα με γαλάζια κριστάλινα νερά.

Αν αποφασίσετε να περιηγηθείτε στην περιοχή της Μάνης δεν πρέπει να παραλέιψετε να επισκεφθείτε την Αρεόπολη. Παλαιότερα ήταν και έδρα του Δήμου Οιτύλου. Έχει χτιστεί λίγο πιο πάνω από τη θάλασσα για την προστασία από τους πειρατές.

Το Λιμένι σύμφωνα με την ιστορία ήταν η πατρίδα της οικογένειας Μαυρομιχάλη. Καθώς το παλάτι του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη έχει αναστηλωθεί και ο τετραώροφος πύργος υψώνεται επιβλητικά στο τριγύρω τοπίο.

Αφού επισκεφθείτε το ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο, δεν θα μπορέσετε να αντισταθείτε στην κριστάλινη και καθαρή θάλασσα που σας προκαλέι να κολυμπίσετε στα νερά της. Παρότι είναι όμορφο το περιβάλλον, δεν υπάρχουν πολλά μέρη στον οικισμό τα οποία έχουν αμμουδιά για να ευχαριστηθείτε το μπάνιο σας.

Το μεγαλύτερο κομμάτι είναι βραχώδες έξω και μέσα στο νερό. Η περιοχή που θα μπορέσετε να κάνετε άνετα το μπάνιο σας είναι στο Νέο Οίτυλο και το Καραβοστάσι. Σε εκείνο το σημείο η παραλία περιβάλλεται από μεγάλου μήκους αμμουδιά.

Το Λιμένι διαθέτει ξενοδοχεία και ξενώνες όλα στο ομόνυμο αρχιτεκτονικό στύλ με πετρόκτιστους πύργους. Επίσης υπάρχουν και γραφικές ψαροτεβέρνες . Χαρακτηριστική είναι η ψαροταβέρνα του “Τάκη” με το καϊκι το οποίο αράζει στην προβλήτα που είναι ακριβώς έξω από την είσοδό του μαγαζιού.

Στο Λιμένι όμως, δεν υπάρχουν εμπορικά καταστήματα ή υπηρεσίες καθώς θέλουν να κρατήσουν ζωντανό τον αναλοίωτο γραφικό χαρακτήρα του οικισμού. Αν θελήσετε να καλύψετε τις βασικές ανάγκες σας, θα βρείτε βενζινάδικα, κέντρο υγείας, τράπεζα, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο ή πρακτορείο ημερήσιου τύπου, μόνο στην περιοχή της Αρεόπολης.

Πως θα φτάσετε στο Λιμένι

Θα περάσετε πρώτα από την Σπάρτη. Είναι μία απόσταση 225 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Θα ακολουθήσετε την κατεύθιυνση προς το Γύθειο. Μετά θα κατευθυνθείτε προς την Αρεόπολη. Η απόσταση της οποίας είναι 72 χιλιόμετρα συνολικά από την Σπάρτη.

Όταν επισκεφθείτε την Αρεόπολη θα μπορέσετε να δείτε από κοντά τα σπήλαια του Δυρού. Η απόστασή τους είναι μόλις 5 χιλιόμετρα μακρυά. Έπειτα θα κατηφορίσετε όπως σας οδηγεί ο δρόμος. Θα περάσετε μία απόσταση περίπου 5 χιλιομέτρων και θα φτάσετε στο ξεχωριστό Λιμένι. Θα μαγευτείτε καθώς το οποίο είναι ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάνης.

 

(Visited 1034 times, 17 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει