Μουσική: “Ricky Ford Quartet FT. Kirk Lightsey” – Half Note Jazz Club

Με τις εμφανίσεις του Ricky Ford Quartet με τον Kirk Lightsey  η μεγάλη jazz γιορτάζει στην σκηνή του Half Note για μία ακόμη φορά ένα μεγάλο κομμάτι της jazz ιστορίας!

Τι Παρουσιάζεται

Δύο μεγάλες μορφές και ιστορικές προσωπικότητες της jazz θα παρουσιαστούν στην Αθήνα. Ο μεγάλος τενόρος σαξοφωνίστας RickyFord επιστρέφει μετά από 20 και πλέον χρόνια στην Ελλάδα και στο Half Note, αυτή την φορά με το εξαιρετικό κουαρτέτο του, στο οποίο συμμετέχει κι ο ανεπανάληπτος πιανίστας Kirk Lightsey.

Ricky Ford αν και διατήρησε πάντοτε χαμηλό προφίλ συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον σημαντικές φιγούρες της τζαζ.  Η πορεία του ξεκινά από την Βοστώνη της Μασαχουσέτης  που γεννήθηκε, εκεί όπου τα τύμπανα ήταν η πρώτη του αγάπη.

Ο γεννημένος στο Detroit θρυλικός 80χρονος πιανίστας της jazz, Kirk Lightsey σπούδασε με την καθοδήγηση του Johnson Flanagan αδελφού του Tommy Flanagan και στην πρώτη ορχήστρα συνυπήρξε με τον Ron Carter.

H επαγγελματική του ενασχόληση με την μουσική ξεκίνησε από το σεξτέτο του Harold “Beans” Bowel, ενώ οι πρώτες σημαντικές συνεργασίες του ήταν με Yusef Lateef, την καταπληκτική Melba Liston τον Cecil McBee αλλά και την με 4 Grammy βραβευμένη τραγουδίστρια Ernestine Anderson.

Συντελεστές

Τενόρο σαξόφωνο: Ricky Ford

Πιάνο: Kirk Lightsey

Μπάσο: Volkan Hulsever

Ντράμς: Ayhan Oztoplu

(Visited 57 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει