Μουσική: “We Three” στο Half Note Jazz Club

Τρεις jazz masters. O σαξοφωνίστας Dave Liebman, ο μπασίστας Steve Swallow και ο ντράμμερ Adam Nussbaum βρίσκονται στην Ελλάδα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας jazz, για να χαρίσουν στο ελληνικό κοινό μαγικές βραδιές μέχρι και την Δευτέρα 1η Μαίου.

Οι τρεις καλλιτέχνες -ο καθένας με την δική του τεράστια εμπειρία στο είδος της jazz μουσικής-  έχουν δημιουργήσει το τρίο “We Three”. Ας τους πάρουμε όμως έναν έναν.

Dave Liebman

Eπηρεασμένος από τον John Coltrane και σχεδόν 50 χρόνια επί jazz σκηνής, o σαξοφωνίστας και φλαουτίστας Dave Liebman θεωρείται βετεράνος του είδους. Εχει παίξει με τον θρυλικό Miles Davis, ενώ έχει κάνει παγκόσμια περιοδεία με το Chick Corea, τον John McLaughlin και πολλούς άλλους.  Η καριέρα του ως  σαξοφωνίστας δεν είναι ασήμαντη, καθώς έχει στο ένεργητικό του περισσότερους από 75 προσωπικούς δίσκους και ακόμη περισσότερες συμμετοχές σε δισκογραφικές δουλειές άλλων! Ακόμη, η συμβολή του τόσο στο ερμηνευτικό όσο στο εκπαιδευτικό πεδίο έχει αποσπάσει πολλαπλά βραβεία και υποψηφιότητες για Grammy.

Steve Swallow

Ο μπασίστας του “We Three” είναι μια σχολή από μόνος του. Βρέθηκε από νωρίς, αρχές των ‘60s, στις επάλξεις μιας νέας jazz που ήταν διαφορετική από  την free αλλά εξίσου προωτοποριακή καλλιτεχνικά. Το απλό αλλά καθαρά βιρτουόζικο παίξιμό του στο μπάσο, έχει κάνει τον Swallow κυριολεκτικά περιζήτητο στη σκηνή της jazz. Έχει μόνιμη διαχρονική σχέση με την μεγάλη Carla Bley, δούλεψε πολύ με τον Art Farmer και τον Gary Burton, τον J. Scofield, τον Eric Dolphy, τον Corea ή τον Stan Getz – όμως τον Swallow τον συναντάμε παντού όπου η αληθινή και μεγάλη jazz είναι παρούσα.

Adam Nussbaum

Η δισκογραφία του ως ντράμερ περιλαμβάνει ατελείωτες συνεργασίες και συμμετοχές. Έχει συνεργαστεί με παλιότερων αλλά και πιο σύγχρονων καλλιτεχνών όπως οι Sonny Rollins, James Moody και Michael Brecker! Το δισκογραφικό και εκπαιδευτικό του έργο είναι αυτά που τον καθιστούν εξίσου περιζήτητο και διεθνώς φήμης και αναγνώρισης ντράμερ.

We Three

Οι τρεις μεγάλοι συνθέτες πρωτοέπαιξαν σαν σχήμα το 2006, όπου κατάλαβαν πως υπήρχε μεταξύ τους χημεία. Ετσι, προέκυψε το ομώνυμο άλμπουμ “We Three – Three for All”  και αργότερα το “We 3 –  Live” ,  δουλειές που τους έκαναν να διατηρήσουν το σχήμα και να περιοδεύουν με το project αυτό κατά καιρούς.

Τους τρεις κολοσσούς της jazz, στο τρίο We Three, θα μπορέσετε να τους απολαύσετε στο HALF NOTE JAZZ CLUB, τον τελευταίο σταθμό του διεθνούς προγράμματός τους για την φετινή σεζόν!

(Visited 83 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει