Μουσική: Παρουσίαση του νέου δίσκου της Alexandra Gravas, στον Ιανό

Η παρουσίαση του νέου δίσκου της Alexandra Gravas με τίτλο “SONGBOOK 2 #discoveries” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στον Ιανό.

Μετά την πολύ επιτυχημένη κυκλοφορία της νέας της μουσικής δουλειάς στην Ευρώπη, η μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας (Alexandra Gravas) παρουσιάζει το νέο της CD «SONGBOOK 2 #discoveries» και στην Αθήνα. Η σπουδαία ερμηνεύτρια θα ξεφυλλίσει το Songbook 2 και μας ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου με τα τραγούδια του.

“Ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι ψυχής”, όπως το ονομάζει η ίδια με τραγούδια “σαν μικρά πολύτιμα πετράδια”, τα οποία ερμηνεύει σε έξι διαφορετικές γλώσσες: ισπανικά, ελληνικά, κινέζικα, αραβικά, γερμανικά και γαλλικά. Ένα πολυπολιτισμικό CD που περιλαμβάνει τραγούδια από τα ταξίδια της σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Η διεθνής μεσόφωνος, δεν θα μπορούσε στο νέο της CD να μην δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ελληνική μουσική. Το «Songbook 2 #discoveries» περιέχει επίσης αγαπημένα τραγούδια των δύο κορυφαίων Ελλήνων συνθετών Μίκη Θεοδωράκη και Μίμη Πλέσσα.

Ανάμεσα στα τραγούδια του CD και αγαπημένες μελωδίες των Κουρτ Βάιλ, Βαγγέλη Παπαθανασίου, η περίφημη Μισιρλού και το Τζιβαέρι, παραδοσιακά αραβικά, ισπανικά, κυπριακά τραγούδια, σε απρόσμενες προσεγγίσεις με την σφραγίδα της Αλεξάνδρας Γκράβας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στις 7 Φεβρουαρίου στον Ιανό, η Αλεξάνδρα Γκράβας θα μιλήσει για τα μουσικά της ταξίδια στον κόσμο, ενώ θα μαγέψει το κοινό της καταθέτοντας τις μοναδικές της ερμηνείες στα τραγούδια του Songbook 2.

Την ερμηνεύτρια θα πλαισιώσουν οι κορυφαίοι σολίστ: Πέτρος Μπούρας πιάνο, Δημήτρης Κουζής βιολί, Γιάννης Γιοβάνος τσέλο, Βιβή Γκέκα μαντολίνο.

Special Guest: Μίμης Πλέσσας

Είσοδος ελεύθερη

More info: Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 στις 20:30

Location: Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα

Πληροφορίες: 210-3217917 | www.ianos.gr

(Visited 37 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει