Μύκονος: Οι 5 καλύτερες παραλίες της

Η Μύκονος εκτός από τη νυχτερινή ζωή, τα κοσμοπολίτικα μαγαζιά και τα γραφικά σοκάκια έχει κάποιες από τις καλύτερες παραλίες του Αιγαίου και όχι άδικα.

Οι καλύτερες παραλίες της Μυκόνου όπως αναφέρεται στο παρακάτω άρθρο μας, επιλέχθηκαν σύμφωνα με τα κριτήρια της γραφικής τοποθεσίας καθώς και της επισκεψιμότητας .

Super Paradise

Ενα από τα πράματα που είναι ξακουστή η Μύκονος είναι το Super Paradise. Eίναι η πιο διάσημη παραλία και μια από τις ομορφότερες της Μυκόνου. Απέχει 7 χιλιόμετρα από την Χώρα του νησιού και απαρτίζεται από ψιλή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Ο κόσμος που την επισκέπτεται είναι πολύς και ποικίλος για αυτό και έχει το καλύτερο beach bar-restaurant με πολλά διάσημα απογευματινά πάρτυ.

Ψαρού

Η Ψαρού είναι η πιο κοσμοπολίτικη παραλία του νησιού, βρίσκεται 5 χιλιόμετρα από την Χώρα. Για δεκαετίες την επισκέπτονται πολλοί celebrities από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι απάνεμη παραλία και μπορείς εύκολα να κάνεις watersports. Πρόκειται για την πιο οργανωμένη παραλία της Μυκόνου καθώς είναι άρτια εξοπλισμένη με ομπρέλες ξαπλώστρες, beach bars αλλά ακόμα και με κομμωτήριο. Η λευκή αμμουδιά σε συνδυασμό με τα γαλαζοπράσινα νερά κάνουν το μέρος μοναδικό.

Κάπαρη

Η παραλία Κάπαρη απέχει 6 χιλιόμετρα από την Χώρα του νησιού. Είναι μια ερημική παραλία η οποία διακρίνεται για τα καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά, την ψιλή άμμο και τα λεία επίπεδα βράχια. Για να φτάσεις στην ακτή έχει αρκετά δύσκολη πρόσβαση, δύσκολο δρόμο και δύσβατο μονοπάτι . Η ιδανική ώρα για να την επισκεφτείς είναι η απογευματινή καθώς μπορείς να δεις το ηλιοβασίλεμα με θέα το νησί της Δήλου.

Ελιά

Η Ελιά συγκαταλέγεται μέσα στις πιο όμορφες και οργανωμένες παραλίες του νησιού. Απέχει 13 χιλιόμετρα από την Χώρα του νησιού. Διακρίνεται για την όμορφη ψυλή χρυσή αμμουδιά και τα καθαρά γαλανά νερά της.  Καθώς θα απολαμβάνετε το μπάνιο σας μπορείτε να κάνετε μια στάση στο ομώνυμο εστιατόριο της παραλίας και να δοκιμάσετε την ιδιαίτερη μεσογειακή κουζίνα του.  Ο κόσμος που την επισκέπτεται είναι πολυποίκιλος και η παραλία χαρακτηρίζεται ως gay-friendly. Σε ορισμένα μέρη της παραλίας επιτρέπεται ο γυμνισμός.

 

Παράγκα

Είναι ένας απάνεμος κολπίσκος και μία από τις μικρότερες σε έκταση παραλίες στη Μύκονο. Βρίσκεται 6 χιλιόμετρα από την Χώρα του νησιού. Φημίζεται  για την λευκή άμμο, τα καταγάλανα νερά και το ψιλό χαλικάκι . Η παραλία είναι οργανωμένη και δημοφιλής στη νεολέα και στους ομοφυλόφιλους. Τα beach bars με την δυνατή μουσική και τα εστιατόρια διαμορφώνουν ένα όμορφο περιβάλλον.

(Visited 1662 times, 3 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει