Νάξος: Η Χώρα και τα γραφικά σοκάκια της

Μια διαχρονική πόλη που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο.

Η Χώρα

Η Χώρα της Νάξου έχει αφήσει το στίγμα της μέσα στο χρόνο. Την συνοδεύουν πολλοί θρύλοι, ήρωες αλλά και ιστορίες. Κατά καιρούς η πόλη δέχθηκε επιρροή από ιστορικές φάσεις, όπως Μυκηναϊκή εποχή, ρωμαϊκή, βυζαντινή, λατινοκρατία και τουρκοκρατία χωρίς όμως να αλλοιώσουν το στίγμα της.

Χώρα της Νάξου

Η πόλη σε ταξιδεύει ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν. Αυτό φαίνεται από αξιοθέατα που την περιβάλλουν. Η Πορτάρα είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης και όλης της Νάξου, όπως και το ενετικό κάστρο το οποίο δεσπόζει στο κέντρο της πόλης, καμαρώνει και συγχρόνως στέκει ακοίμητος φρουρός.

Το ιδιαίτερο στοιχείο της Χώρας είναι τα στενά λαβυρινθικά σοκάκια στην παλιά πόλη γύρω από το κάστρο. Αυτό δημιουργεί μια διαφορετική αίσθηση μεταφέροντας τους επισκέπτες, που θα την εξερευνήσουν, σε άλλες εποχές.

Χώρα της Νάξου

Όταν επισκεφθείς την Χώρα μπορείς να απολαύσεις την όμορφη θέα στο πέλαγος, κάποιο φαγητό, καφέ, γλυκό ή ποτό. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι τα εμπορικά μαγαζιά, τα οποία είναι στα σοκάκια της παλιάς πόλης και έχουν ιδιαίτερα ρούχα, κοσμήματα και σουβενίρ.

Αν θέλεις όμως να συνεχίσεις την επίσκεψή σου σε άλλα μέρη της Νάξου μπορείς να επισκεφθείς την “Πορτάρα” στην άκρη του λιμανιού ή να κάνεις μπάνιο στην καλύτερη παραλία, τον Άγιο Προκόπη, η οποία βρίσκεται περίπου 5 χιλιόμετρα από την Χώρα.

Χώρα της Νάξου

(Visited 469 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει