Οικισμός του Απόλλωνα: Το ήσυχο, μικρό χωριό στον Βορρά της Νάξου

Μπορεί η Νάξος να μην φτάνει την νυχτερινή ζωή της Μυκόνου, αλλά η Χώρα το βράδυ έχει αρκετή ζωή. Αν πάλι, ψάχνεις ένα ήρεμο μέρος να απομονωθείς και να χαλαρώσεις, πρέπει να πας στον Απόλλωνα.

Το χωριό

Ο οικισμός του Απόλλωνα βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού. Είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό με υπέροχη θέα προς το Ικάριο Πέλαγος. Επισκέπτοντάς τον θα δεις τη γραφική “προβλήτα” του με τα τοπικά αλιευτικά σκάφη καθώς και τα καφέ και τα εστιατόρια που το απαρτίζουν.

Οικισμός_Απόλλωνα

Επίσης θα παρατηρήσεις το επιβλητικό βουνό “Καλόγερος” το οποίο καταλήγει στο “βάθος” της θάλασσας και διαμορφώνει ένα μοναδικό τοπίο.

Η παραλία του είναι όμορφη με το κυρίως της τμήμα να αποτελείται από παχιά άμμο και  να ενδύκνειται για ..αθλητικές δραστηριότητες παραλίας όπως οι ρακέτες! Το υπόλοιπο τμήμα της έχει όμορφα και ποικιλόμορφα βότσαλα και ονομάζεται “ασμυρόλιμνος”. Η θάλασσα που βρέχει την παραλία έχει καθαρά νερά και είναι κατάλληλη για watersports όπως kanoe kayak για τις περισσότερες μέρες που έχει δυνατό αέρα.

παραλία_Απόλλωνα_2

Παραλια_Απολλωνα

Το χαρακτηριστικό του χωριού, είναι το αρχαιολογικό μνημείο του αγάλματος “Κούρος” το οποίο βρίσκεται στην κορυφή του χωριού. Το άγαλμα ύψους 11 μέτρων που απεικονίζεται, κατά τον μύθο, είναι ο θεός Απόλλωνας ή ο θεός Διόνυσος. Το σημείο αυτό υπήρξε κατά την αρχαιότητα ένα από τα λατομεία της Νάξου στα οποία ξεκίνησε η μαρμαρογλυπτική και τα περισσότερα αγάλματα μεταφέρονταν στο νησί της Δήλου.

κουρος_Απόλλωνα

Πληροφορίες

Το παραθαλάσσιο χωριό του Απόλλωνα απέχει 37 χιλόμετρα από την πόλη (χώρα) του νησιού πηγαίνοντας από τον περιφεριακό δρόμο. Αν θέλετε να μετακινηθείτε με τα τοπικά μέσα μεταφοράς θα χρειαστείτε περισσότερο χρόνο καθώς  δεν υπάρχουν τακτικά δρομολόγια για όλη την ημέρα. Αν σας αρέσει η γαλήνη και η ησυχία μπορείτε να μείνετε στον Απόλλωνα. Ο οικοσμός διαθέτει ξενοδοχειακά καταλήματα και νοικιαζόμενα διαμερίσματα.

Αν όμως θελήσετε να κάνετε μια μικρή εξόρμηση για κολύμπι μπορείτε να επιλέξετε την παραλία του Αγίου Φυκά η οποία είναι μόλις λίγα χιλόμετρα έξω από τον οικισμό του Απόλλωνα.

Απόλλωνας
Ο λιμενοβραχίονας του Απόλλωνα
(Visited 210 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει