Νάξος : Παραλία Άγιος Φυκάς

Ένας επίγειος παράδεισος στην άκρη της Νάξου, ο οποίος είναι ιδανικός για μία γρήγορη βουτιά κατά την δύση του ηλίου.

Η παραλία

Υπάρχουν πολλές παραλίες που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό, αλλά αν τις επισκευθείς είναι ένας επίγειος παράδεισος. Μια από αυτές είναι ο Άγιος Φυκάς. Πρόκειται για έναν απάνεμο κόλπο ο οποίος φημίζεται για τα κρυστάλινα νερά και τα πολύ όμορφα ποικιλόμορφα βότσαλα .

Πληροφορίες

Η παραλία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του νησιού κοντά στο χωριό Απόλλωνας περίππου    35 χιλιόμετρα από την πόλη (χώρα) του νησιού. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται από τον περιφεριακό δρόμο. Μπορείς να αφήσεις το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου. Έπειτα θα ξεκινήσεις μια κατάβαση με τα πόδια από το ύψος του δρόμου μέχρι την ακτή. Η διαδρομή του περιπάτου διαρκεί περίππου 15 λεπτά και είναι κυρίως με χώμα . Γι αυτό και όσοι την επισκευθούν καλό είναι να είναι ντυμένοι με κλειστού τύπου παπούτσια.

Άγιος Φυκάς

Μόλις φτάσεις ακριβώς στο τέλος του μονοπατιού αντικρίζεις μιας μοναδικής ομορφιάς παραλία, όπου μπορείς να απολαύσεις το κολύμπι σου σε ζεστά και πολύ καθαρά νερά. Επίσης μπορείς να κάνεις πικ-νικ on the beach αλλά και να βγάλεις πολλές φωτογραφίες με τα σπάνιας ομορφιάς βότσαλα. Η ιδανική ώρα για να επισκευθείς τον Άγιο Φυκά είναι νωρίς το απόγευμα, για μια γρήγορη βουτιά.

Άγιος Φυκάς

Όμως αφού περάσεις την ώρα σου ευχάριστα στην παραλία, δεν πρέπει να ξεχάσεις την διαδρομή της επιστροφής, καθώς πρέπει να ξεκινήσεις πριν την δύση του ηλίου.                                             Αν όμως θελήσεις να κάνεις μια μικρή στάση σε κάποιο χωριό μπορείς να κατευθυνθείς προς το παραθαλάσσιο χωριό του Απόλλωνα το οποίο είναι πολύ κοντά από το σημείο της παραλίας.

 

(Visited 214 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει