Άγιος Προκόπης: H διασημότερη και μεγαλύτερη παραλία της Νάξου

Άγιος Προκόπης: Η πιο διάσημη παραλία της Νάξου.

Η Νάξος αναμφίβολα έχει πολλές και ποικίλλες παραλίες για να επισκεφθείς. Όμως την ομορφιά, την πρόσβαση και την άνεση που έχει ο Άγιος Προκόπης δεν την βρίσκεις εύκολα.

Πρόκειται για την πιο τουριστική και πιο μεγάλη παραλία της Νάξου, η οποία πήρε το όνομα της από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου που βρίσκεται στην αρχή της.

 Χαρακτηριστικό της είναι η λευκή  παχιά 4 χιλιομέτρων έκτασης αμμουδιά και τα βαθιά γαλαζοπράσινα νερά της. Αν αποφασίσεις να βρεθείς θα αντικρύσεις μια οργανωμένη παραλία, στο μεγαλύτερο μέρος της όποιας υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες. Επίσης γύρω από την παραλία υπάρχουν μαγαζιά, εστιατόρια αλλά και πολλά bars με μουσική που σου φτιάχνουν την διάθεση.

Τους καλοκαιρινούς μήνες, κατά τους οποίους η Νάξος δέχεται πολύ τουρισμό, ο Άγιος Προκόπης γεμίζει κόσμο, καθώς όχι μόνο είναι η μεγαλύτερη και πιο ξακουστή παραλία του νησιού αλλά είναι και πανέμορφη. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πέραν της ομορφιάς του τοπίου και των νερών, ο Άγιος Προκόπης έχει βαθμολογηθεί μέσα στις δέκα καλύτερες παραλίες της Ευρώπης και η τρίτη καλύτερη στην Ελλάδα ενώ κάθε χρόνο βραβεύεται με γαλάζια σημαία.

Άγιος Προκόπης-Ναξος3

Άγιος Προκόπης-Ναξος4 Άγιος Προκόπης-Ναξος7

Αν θελήσεις να περάσεις πιο ευχάριστα την παραμονή σου στην παραλία, μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις watersports όπως windsurfing, kanoe kayak, jet sky και άλλα υπό την διακριτική επίβλεψη των ναυαγοσωστών της ακτής.

Πληροφορίες

Η παραλία βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη (Χώρα) του νησιού. Γύρω από την παραλία υπάρχει αρκετός διαθέσιμος χώρος για πάρκινγκ σε περιοχή που απαρτίζεται κυρίως από αμμόλοφους και δέντρα.

Αν υπάρχει διάθεση να μεταφερθείς με τις τοπικές συγκoινωνίες, μπορείς να εξυπηρετηθείς εύκολα με τα τακτικά δρομολόγια των λεωφορίων ή των ταξί. Θέλεις να νοικιάσεις κάποιο μέσο; Κανένα πρόβλημα! Η περιοχή διαθέτει αρκετά καταστήματα ενοικίασης αυτοκινήτων.

(Visited 243 times, 4 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει