Νάξος: Παραλία Αλυκό

Ένας μικρός παράδεισος μέσα στο κεδρόδασος.

Η παραλία

Όταν επισκεφθείς την παραλία Αλυκό, θα αντικρύσεις μια απάνεμη παραλία με λευκή άμμο και γαλαζοπράσινα νερά. Δεν έχει πολύ μεγάλη έκταση. Ισα ίσα, είναι ένας μικρός κολπίσκος, τον οποίο δεν γνωρίζουν πολλοί. Αυτός είναι ο λόγος που δεν θα συναντήσεις πάρα πολύ κόσμο.

Αλυκό4

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ότι προσφέρει απλόχερα την σκιά μέσα από ένα δάσος από κέδρα. Ο επισκέπτης με αυτό τον τρόπο μπορεί να απολαύσει το μπάνιο του ξαπλώνοντας κάτω από την φυσική σκιά των κέδρων.

Αλυκό3

Αν ο καιρός είναι ήρεμος και η θάλασσα λάδι, μπορείς να αντικρύσεις στο βάθος του πελάγους την Ίο και την Ηρακλειά. Είναι ενδιαφέρον να κάνετε μία βόλτα μέχρι το μικρό εκκλησάκι με τον γαλάζιο τρούλο στην άκρη της παραλίας πάνω στα βράχια. Από εκείνο το σημείο θα μπορείτε να έχετε μια πανοραμική άποψη του μαγευτικού κόλπου του Αλυκό.

Αλυκό2

Πληροφορίες

Η παραλία Αλυκό βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού και σε απόσταση 17 χλμ από τη Χώρα. Ο δρόμος είναι από άσφαλτο αν και σε κάποιο σημείο πριν την παραλία γίνεται βατός χωματόδρομος. Υπάρχει αρκετός χώρος για πάρκινγκ γύρω από αμμόλοφους και κέδρους.

Αν θελήσετε να φάτε κάτι μετά το μπάνιο σας υπάρχουν κάποιες ταβέρνες στην γύρω περιοχή. Επίσης καλή επιλογή για το μπάνιο σας είναι οι γύρω παραλίες όπως το Καστράκι, η Μικρή Βίγλα, η Πλάκα και ο Άγιος Προκόπης, όλες παρόμοιας φυσικής ομορφιάς και γαλήνης.

Αλυκό

(Visited 572 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει