Νάξος : Παραλία Καστράκι

Μία λευκή έκταση με καταγάλανα νερά μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη χώρα της Νάξου

Η παραλία

Η Παραλία Καστράκι είναι μια από τις μεγαλύτερες και ομορφότερες παραλίες της Νάξου. Βρίσκεται σε ένα σχετικά μικρό όρμο, δίπλα από τη χερσόνησο της Μικρής Βίγλας. Το περιβάλλον στο Καστράκι είναι παραδεισένιο, καθώς η κατάλευκη ψιλή άμμος και τα πρασινογάλανα νερά συνθέτουν μια εικόνα μοναδικής ομορφιάς την οποία συμπληρώνουν οι κέδροι που βρίσκονται στις παρυφές της ακτής προσφέροντας πολύτιμη φυσική σκιά.

Στο μεγαλύτερο μέρος της, η παραλία είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει αρκετό κόσμο, χωρίς όμως να δημιουργείται συνωστισμός αφού λόγω της μεγάλης της έκτασης υπάρχουν πολλά διαφορετικά σημεία πρόσβασης κατά μήκος της παραλίας.

Η Παραλία Καστράκι φημίζεται για την ηρεμία της, ενώ αποτελεί ιδανική τοποθεσία για ψάρεμα και αγκυροβόληση μικρών σκαφών.

Πληροφορίες

Η παραλία στο Καστράκι βρίσκεται 16 χιλιόμετρα νότια από τη Χώρα της Νάξου.

Η πρόσβαση στην παραλία είναι εύκολη είτε με ιδιωτικό είτε με ενοικιαζόμενο μέσο μεταφοράς.

Αν θελήσετε να απολαύσετε το γεύμα σας θα βρείτε αρκετές φιλόξενες ταβέρνες στην γύρω περιοχή με θέα την παραλία και το ανοικτό πέλαγος.

Επίσης αν θέλετε να συνεχίσετε το μπάνιο σας, σε κάποια από τις υπόλοιπες κοντινές παραλίες, μπορείτε να πάτε στη μεγάλη παραλία του Αγίου Προκοπίου.

(Visited 539 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει