Νάξος : Παραλία Μικρή Βίγλα

Η ιδανικότερη τοποθεσία για τους λάτρεις των watersports.

Η παραλία

Η παραλία Μικρή Βίγλα θεωρείται μία από τις ωραιότερες του Αιγαίου. Είναι αμμώδης με ξανθιά αμμουδιά και εκτείνεται σε μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα και βαθαίνουν διαδοχικά. Η Μικρή Βίγλα είναι οργανωμένη παραλία καθώς διαθέτει ομπρέλες και ξαπλώστρες για ξεκούραση, και ηλιοθεραπεία.

Μικρή Βίγλα

Ουσιαστικά πρόκειται για την φυσική συνέχεια των υπόλοιπων δημοφιλών παραλιών της Νάξου. Η περιοχή είναι ιδανική για windsurfing, ενώ θεωρείται η καλύτερη παραλία στη Νάξο για kite surfing, διότι ο κόλπος είναι κλειστός κι ο αέρας βολικός για άλματα.

Μικρή Βίγλα

Ιστορικά όπως μαρτυρά το όνομα της, αποτελούσε παρατηρητήριο του νησιού, απ΄ όπου οι κάτοικοι έβλεπαν έγκαιρα την άφιξη των πειρατών.Έτσι χρησίμευε ώστε να στέλνονται τα μηνύματα μέσω φωτιάς και καπνού στα υπόλοιπα μέρη του νησιού.

Ο ορμός της Μικρής Βίγλας αποτελείται από δύο παραλίες οι οποίες διαχωρίζονται μεταξύ τους από μια βραχώδη «γλώσσα». Πρόκειται για 2 παραλίες της Παρθένου και της Σαχάρας. Την γραφική παραλία της Παρθένου συμπληρώνει το νησάκι που πήρε το όνομα του από το μικρό ξωκλήσι που δεσπόζει πάνω του.

Μικρή Βίγλα

Πληροφορίες

Η Μικρή Βίγλα βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Νάξου 16 χλμ από τη Χώρα.

Το οδικό δίκτυο από που ξεκινάει από την περιοχή της Πλάκας έχει χωματόδρομο ενώ το οδικό δίκτυο που ξεκινάει από το Καστράκι έχει ασφαλτόδρομο.

Μπορείτε να σταθμεύσετε με άνεση το αυτοκίνητό σας στις γύρω πλαγιές της παραλίας .

(Visited 195 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει