Νάξος : Παραλία Πλάκα

Χρυσή αμμουδιά, γαλανά νερά και απέραντοι αμμόλοφοι κάνουν ένα μαγευτικό τοπίο στο μεγαλύτερο νησί των κυκλάδων.

Η παραλία

Η παραλία της Πλάκας ήταν από τις πιο αγαπημένες των επισκεπτών από τις δεκαετίες του 60′ και του 70′.  Ακόμα και τώρα παραμένει μία από τις καλύτερες και πιο δημοφιλής παραλίες στη Νάξο. Πρόκειται για μια φυσική συνέχεια της παραλίας της Αγίας Άννας.

Το μαγευτικό τοπίο της Πλάκας είναι η απέραντη χρυσή αμμουδιά η οποία σε κάποια διαστήματα γίνεται “χοντρή” και τα πεντακάθαρα γαλανά νερά με το πολύ μικρό βοτσαλάκι στο εσωτερικό της. Η θάλασσα είναι συνήθως ήρεμη και βαθαίνει σταδιακά. Χαλαρώνοντας στην ατελείωτη έκτασή της μπορείς να παρατηρήσεις τα Γλαρονήσια και την Πάρο.

Χαρακτηριστικό της πλάζ είναι οι μεγάλοι αμμόλοφοι που υπάρχουν στο πίσω μέρος της παραλίας. Στο μεγαλύτερο τμήμα της θα βρεις ξαπλώστρες και ομπρέλες για να απολαύσεις το μπάνιο σου. Επίσης θα παρατηρήσεις τους κέδρους που φυτρώνουν κοντά στην θάλασσα και σχηματίζουν έναν τεχνιτό ίσκιο.

Σε όλο το μήκος της παραλίας θα βρείς καφέ, beachbars με δυνατή μουσική και εστιατόρια τα οποία θα σου φτιάξουν την διάθεση. Επίσης σε κοντινή απόσταση θα συναντήσεις κίοσκι για watersports, όπως γserfing, jet-sky, banana-rides, αλλά και σχολές κατάδυσης .

Παραλία Πλάκας

Πληροφορίες

Υπάρχει δυνατότητα για πάρκινγκ σε όλο το μήκος της παραλίας γύρω από τους φυσικούς αμμόλοφους .

Αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις τα τοπικά μέσα μεταφοράς (ΚΤΕΛ) θα μετακινηθείς εύκολα καθώς υπάρχουν συχνά δρομολόγια προς την χώρα του νησιού.

Ενώ η παραλία είναι προσβάσιμη για όλους δεν είναι εύκολη για άτομα με ειδικές ανάγκες.

(Visited 168 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει