Πάρος: Η Παροικιά και το λιμάνι της

Ένα φυσικό λιμάνι των Κυκλάδων στην καρδιά του Αιγαίου.

Η Παροικιά είναι η Χώρα- πρωτεύουσα της Πάρου με το επιβατικό και το εμπορικό λιμάνι. Ο ανεμόμυλος που βρίσκεται λίγο έξω από το λιμάνι είναι το σήμα κατατεθέν. Το λιμάνι βρίσκεται μέσα στον κόλπο του νησιού ο οποίος δημιουργεί ένα φυσικό απάγκιο τοπίο από τους πολλούς ανέμους. Στα ενδοτερά της θα βρεις όμορφα κυκλαδίτικα σοκάκια. Η Παναγία η Εκατονταπυλιανή είναι η πιο γνωστή εκκλησία του νησιού και ίσως το σημαντικότερο αξιοθέατό της.

Τους θερινούς μήνες στο λιμάνι της Πάρου, τα πλοία φτάνουν από πολλά νησιά του Αιγαίου και από την Αθήνα με αποτέλεσμα να φέρνουν αυξημένο τουρισμό και εμπορεύματα. Η Παροικιά είναι γραφική καθώς θα παρατηρήσεις στον κεντρικό δρόμο της αγοράς την οδό Λοχαγού Φωκιανού τα μαγαζάκια που βρίσκονται και από τις δύο πλευρές του.

Παροικιά

Η περιοχή εκπέμπει μια ελκυστικότητα καθώς περιβάλλεται από παλαιά αρχιτεκτονικά κτίρια τα οποία βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία ανάπτυξ,η γι’ αυτό θα βρεις πολλές υπηρεσίες σαν να είσαι στην πόλη της Αθήνας. Τράπεζες, ταχυδρομείο, ΟΤΕ, τουριστικά γραφεία, γραφεία ενοικιάσεων και ό,τι άλλο ψάχνεις, η Παροικιά το έχει.

Παροικιά

Επίσης αν θελήσεις να περάσεις ευχάριστα τις διακοπές στην Πάρο θα βρείς έντονη νυχτερινή ζωή. Δεν λείπουν τα μεζεδοπωλεία, οι παραδοσιακές ταβέρνες, τα cafe, τα μπαράκια, και τα clubs τα οποία είναι στην παραλιακή πλευρα στην οδό Γιάννη Πάριου. Πολλοί από τους παραθεριστές απολαμβάνουν τον καφέ τους στις καφετέριες που βρίσκονται δίπλα από το λιμάνι και απολαμβάνουν την θέα.

Παροικιά

Παράλληλα υπάρχουν αρκετές παραλίες οι οποίες βρίσκονται κοντά στην Παροικία. όπως τα Λιβάδια, ο Κριός ή ο Άγιος Φωκάς στις οποίες μπορείς να πας με καραβάκι από το λιμάνι μέχρι την απέναντι ακτή.

Παροικιά

Κοντά στην Παροικιά, περίπου 4χλμ νοτιοδυτικά της, βρίσκεται η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες. Πρόκειται για έναν καταπράσινο βιότοπο της Πάρου, στον οποίο θα δείτε τις πεταλούδες του είδους Tiger moth.

Παροικιά

(Visited 213 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει