Πάρος : Οικισμός της Νάουσας

Η πιο γραφική τοποθεσία της Πάρου

Ο οικισμός

Η Νάουσα είναι ένα γραφικός, παραθαλάσσιος οικισμός στην βόρεια πλευρά της Πάρου. Είναι σε οικισμό η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή μετά την Παροικιά (χώρα) του νησιού.

Σύμφωνα με την ιστορία, η Νάουσα έχει επηρεαστεί έντονα από την βυζαντινή εποχή. Αυτό αποτυπώνεται στα σπίτια, στις εκκλησίες αλλά και στο γραφικό λιμάνι της.

Οικισμός της Νάουσας

Στις σημερινές μέρες η Νάουσα είναι το πιο κοσμοπολίτικο μέρος στην Πάρο. Κάνοντας μία στάση στην περιοχή θα παρατηρήσεις πολλά εστιατόρια, καφέ, μπαρ και ξενοδοχιακές μονάδες. Τους καλοκαιρινούς μήνες έχει πολύ έντονο τουρισμό. Την επισκέπτονται από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το χαρακτηριστικό της Νάουσας είναι το γραφικό και απάνεμο λιμανάκι της με τα πολλά τοπικά και μη, σκάφη αλλά και η έντονη νυχτερινή ζωή. Στο εσωτερικό του οικισμού θα παρατηρήσεις γραφικά καλντερίμια, εκκλησάκια αλλά και το μικρό βενετσιάνικο κάστρο το “Καστέλι” το οποίο δεσπόζει αγέροχο στον χρόνο.

Πολλές φορές οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τα τοπικά σκάφη ως μέσον μεταφοράς για να κατευθυνθούν σε κοντινές παραλίες όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα. Κάποιες από αυτές τις παραλίες είναι και οι πιο γνωστές της Πάρου όπως Μοναστήρι, Κολυμπήθρες, Σάντα Μαρία κλπ.

Οικισμός της Νάουσας

Ακόμα ένα σημαντικό αξιοθέατο το οποίο δεν το γνωρίζουν πολλοί, είναι η κύρια εκκλησία της Νάουσας η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ο οικισμός της Νάουσας

Πληροφορίες

Η απόστασή της από το λιμάνι της Παροικιάς είναι περίπου 10 χιλιόμετρα.

Η διαδρομή γίνεται από το καλό οδικό δίκτυο του νησιού και είναι ευχάριστη.

(Visited 148 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει