Πάρος : Οικισμός της Νάουσας

Η πιο γραφική τοποθεσία της Πάρου

Ο οικισμός

Η Νάουσα είναι ένα γραφικός, παραθαλάσσιος οικισμός στην βόρεια πλευρά της Πάρου. Είναι σε πληθυσμό η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή μετά την Παροικιά, τη Χώρα του νησιού.

Τα τελευταία χρόνια, η Νάουσα αποτελεί το πιο κοσμοπολίτικο μέρος στην Πάρο. Κάνοντας μία στάση στην περιοχή, θα παρατηρήσεις πληθώρα από εστιατόρια, καφέ, μπαρ και ξενοδοχειακές μονάδες. Τους καλοκαιρινούς μήνες η Νάουσα συγκεντρώνει έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, καθώς την επισκέπτονται χιλιάδες παραθεριστών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οικισμός της Νάουσας

Το χαρακτηριστικό σημείο της Νάουσας είναι το γραφικό και απάνεμο λιμανάκι της με τα πολλά σκάφη, τοπικά και μη, αλλά και η έντονη νυχτερινή ζωή. Στο εσωτερικό του οικισμού θα παρατηρήσεις γραφικά καλντερίμια, εκκλησάκια, καθώς και το μικρό βενετσιάνικο κάστρο το “Καστέλι” το οποίο δεσπόζει αγέρωχο στο χρόνο.

Πολλές φορές οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τα τοπικά σκάφη ως μέσο μεταφοράς για να κατευθυνθούν σε κοντινές παραλίες όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο, ή απλά πιο εύκολα, από τη θάλασσα. Κάποιες από αυτές τις παραλίες είναι και οι πιο γνωστές της Πάρου όπως το Μοναστήρι, οι Κολυμπήθρες, η Σάντα Μαρία κλπ.

Πολλές φορές οι επισκέπτες χρησιμοποιούν τα τοπικά σκάφη ως μέσον μεταφοράς για να κατευθυνθούν σε κοντινές παραλίες όπου η πρόσβαση γίνεται μόνο από τη θάλασσα. Κάποιες από αυτές τις παραλίες είναι και οι πιο γνωστές της Πάρου όπως Μοναστήρι, Κολυμπήθρες, Σάντα Μαρία κλπ.

Οικισμός της Νάουσας

Ακόμα ένα σημαντικό αξιοθέατο το οποίο δεν το γνωρίζουν πολλοί, είναι η κύρια εκκλησία της Νάουσας η οποία είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ο οικισμός της Νάουσας

Πληροφορίες

Η απόστασή της από το λιμάνι της Παροικιάς είναι περίπου 10 χιλιόμετρα. Η διαδρομή γίνεται από το καλό οδικό δίκτυο του νησιού και είναι ευχάριστη.

(Visited 167 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει