Πάρος: Παραλία Χρυσή Ακτή

Η καλύτερη παραλία για wind surfing στην Πάρο

Η παραλία

Η Παραλία Χρυσή Ακτή είναι η μεγαλύτερη παραλία σε έκταση της Πάρου και μία από τις ομορφότερες στο νησί. Το χαρακτηριστικό της είναι η μεγάλης έκτασης χρυσή αμμουδιά και τα γαλανά νερά της.

Το σημείο της παραλίας είναι ιδανικό για τους λάτρεις των water sports λόγω των δυνατών ανέμων. Λόγω της πολύ καθαρής θάλασσας έχει βραβευτεί με τη γαλάζια σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε χρόνο την επισκέπτεται ένας μεγάλος αριθμός από τουρίστες οι οποίοι θέλουν να κολυμπήσουν στα καθαρά νερά της και να περπατήσουν πάνω στη χρυσαφένια από τον ήλιο άμμο της. Πολλοί από αυτούς δεν διστάζουν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στα water sports. Η παραλία φημίζεται ως μια από τις καλύτερες παραλίες για surf στην Ελλάδα και έχει φιλοξενήσει σημαντικά διεθνή events.

Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Κατά μήκος της παραλίας θα συναντήσεις πολλά beach-bars, καφετέριες και εστιατόρια. Παράλληλα δεν λείπουν τα κιόσκια με τους εκπαιδευτές των θαλάσσιων δραστηριοτήτων αλλά και οι εκπαιδευμένοι διασώστες οι οποίοι παρατηρούν διακριτικά την παραλία.

Στη γύρω περιοχή θα βρείτε ένα ανεπτυγμένο δίκτυο καταλυμάτων με πληθώρα από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Πληροφορίες

Η παραλία της Χρυσής Ακτής απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την Παροικιά
(Χώρα). Η διαδρομή είναι εύκολη και ευχάριστη για τον οδηγό και τους επιβάτες καθώς διασχίζει γραφικά χωριά της Πάρου.

(Visited 609 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει