Πάρος : Παραλία Σάντα Μαρία

Μια εξωτική παραλία στις ακτές της Πάρου

Η παραλία

Για πολλούς, η Σάντα Μαρία αποτελεί την καλύτερη παραλία της Πάρου, και όχι άδικα. Βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά του νησιού, ακριβώς απέναντι από τη Νάξο.

Σάντα Μαρία

Η πεντακάθαρη αμμουδιά και το δροσερό νερό της θάλασσας διαμορφώνουν ένα ιδανικό τοπίο για ξεκούραση. Ο όμορφος βυθός της σε προκαλεί να τον εξερευνήσεις κάνοντας ένα μακροβούτι στα γαλανά νερά. Το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Σάντα Μαρία

Κατά μήκος της παραλίας θα συναντήσεις πολλά μπαρ με μουσική και ταβερνάκια που θα σου φτιάξουν τη διάθεση για κάποιο πιάτο με θαλασσινά ή ένα απλό σνακ. Επίσης, μπορείς να δοκιμάσεις την αδρεναλίνη σου σε θαλάσσια σπορ όπως, wind- surf, καταδύσεις, jet-ski ή να στήσεις με τους φίλους σου έναν αγώνα beach-volley.

Σάντα Μαρία

Η παραλία Σάντα Μαρία έχει φυσικό τοπίο που μπορεί να χαρακτηριστεί ως επίγειος παράδεισος. Η ακτογραμμή σχηματίζει σε πολλά σημεία μικρούς κολπίσκους για απομόνωση, παρέχοντας φυσική σκιά κάτω από τα αρμυρίκια.

Πληροφορίες

Η παραλία της Σάντα Μαρία βρίσκεται περίπου 2 χιλιόμετρα από τον οικισμό τηςνΝάουσας και 15 χιλιόμετρα από την Παροικιά (χώρα).

Η διαδρομή είναι εύκολη με το δικό σου αυτοκίνητο, και μπορείς να βρεις θέση πάρκινγκ με αρκετή άνεση, καθώς υπάρχει μεγάλη έκταση κατάλληλη για στάθμευση, σε μικρή απόσταση από την παραλία.

Αν χρειαστεί να μετακινηθείς με τα τοπικά μέσα, δεν θα δυσκολευτείς, καθώς υπάρχουν συχνά δρομολόγια του ΚΤΕΛ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

(Visited 657 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει