Πόρτο Κατσίκι : η μαγική παραλία της Λευκάδας

Το Πόρτο Κατσίκι είναι η διασημότερη παραλία της Λευκάδας, όπως είναι το Ναυάγιο για τη Ζάκυνθο και ο Μύρτος για την Κεφαλονιά. Είναι μια στενή λωρίδα άμμου που βρίσκονται κάτω από πανύψηλους λευκούς βράχους και το νερό έχει ένα γαλακτώδες μπλε χρώμα.

Η Τοποθεσία της

Η παραλία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της Λευκάδας. Είναι μακριά από πόλεις και χωριά, αλλά προσβάσιμο με το αυτοκίνητο. Η πλησιέστερη κατοικημένη περιοχή είναι το χωριό Αθάνι το οποίο βρίσκεται, 12 χλμ μακριά. Ο δρόμος από το Αθάνι μέχρι το Πόρτο Κατσίκι είναι στενός, με πολλές στροφές. Μάλιστα σε κάποια σημεία μόλις που χωράει δύο αυτοκίνητα δίπλα δίπλα.

Οι παροχές της

Ο τουρισμός της παραλίας είναι πολύ μεγάλος κατά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και δημιουργούνται δυσκολίες για μια θέση πάρκινγκ. Βέβαια, υπάρχει οργανωμένο πάρκινγκ πάνω από την παραλία, αλλά η χωρητικότητά του δεν είναι αρκετή κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν. Δίπλα στο πάρκινγκ υπάρχουν καντίνες με θέα την παραλία από ψηλά. Για να φτάσετε στην παραλία, υπάρχει μια σκάλα που πηγαίνει κάτω. Η παραλία είναι με βότσαλα, αναμεμειγμένα με άμμο. Μέχρι το μεσημέρι σκιάζεται από τα βράχια από πίσω, όμως από το απόγευμα και μέχρι την δύση, χρειάζεται ομπρέλα για τον ήλιο . Τέλος, αν δεν έχετε αυτοκίνητο, μπορείτε να επισκεφθείτε την παραλία με κάποιες από τις οργανωμένες εκδρομές με βάρκα.

(Visited 66 times, 1 visits today)