Θέατρο : «Πόθοι κάτω από τις Λεύκες» στο Εθνικό Θέατρο

Πόθοι κάτω από τις Λεύκες!

ο Ο’Νηλ σε αυτό το έργο καταφέρνει να παρουσιάσει τις υπαρξιακές του ανησυχίες και τις πολιτικές του αναζητήσεις. Θέλει να παρομοιάσει τους απλούς αγρότες ως σύμβολα του σύγχρονου κόσμου. Παρουσιάζει τους αγρότες, όπως τους αρχαίους Έλληνες σε αρχαιολελληνική τραγωδία οι οποίοι έχουν επικοινωνία με την σημερινή πραγματικότητα.

Η πλοκή

Το έργο διαδραματίζεται στο αγρόκτημα του Εφραίμ Κάμποτ, μετανάστη από την Ιρλανδία ο οποίος προσπαθεί να στήσει την ζωή του στην Νέα Αγγλία των ΗΠΑ. Εκεί ζει με τους τρεις γιούς του, Πήτερ και Συμεόν από τον πρώτο του γάμο και τον Ημπεν από τον δεύτερο. Η καταπίεση του δεσποτικού πατέρα θα ωθήσει τους δύο πρώτους να μεταναστεύσουν στην Καλιφόρνια. Στο κτήμα θα παραμείνει ο τρίτος γιος ο οποίος όμως θα ερωτευθεί την νέα σύζυγο του πατέρα, Αμπη. Οι Πόθοι κάτω από τις Λεύκες εκδόθηκαν και παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο κοινό το 1924 σε μια προσπάθεια του Ευγένειου Ο Νηλ να αναδιαμορφώσει το Αμερικάνικο Θέατρο, βαθειά επηρεασμένος από τον Στρίνμπεργκ αλλά και από την Αρχαία ελληνική τραγωδία. Το έργο αυτό ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο ξανά 80 χρόνια μετά, σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα.

Οι συντελεστές της παράστασης

Πρωταγωνιστούν οι : Νίκος Γιαλελής, Γιώργος Κέντρος, Μαρία Κίτσου, Γιώργος Χριστοδούλου καθώς  και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί.

Την μουσική της παράστασης την έχει επιμεληθεί η Ελένη Καραίνδρου.

(Visited 146 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει