“Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους”, στο Vault

Από τις 2 Ιανουαρίου 2020 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2020

Η παράσταση του έργου της Ελένης Καρασαββίδου “Φελίτσε και Λίλυ: Ένας άνθρωπος ανάμεσα στους ανθρώπους” παρουσιάζεται στον Πολυχώρο Vault. Ένα σύγχρονο έργο που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία αγάπης.

Από τις 2 Ιανουαρίου 2020 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2020, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15.

Η παράσταση 

Βρισκόμαστε στο Βερολίνο του 1942. Συναντιούνται δυο γυναίκες, η Φελίτσε και Λίλυ. Μία Εβραία και μια Γερμανίδα, παντρεμένη με αξιωματικό των Ναζί, η οποία έχει τέσσερα αγόρια. Η ίδια, έχει τιμηθεί από τον Φύρερ, γιατί έφερε στη ζωή τέσσερις μελλοντικούς στρατιώτες. Αυτοί, “θα μάθουν να σκοτώνουν χωρίς πρόβλημα, αγόρια στην ηλικία τους”.

Μέσα από αυτή την συνάντηση μια μεγάλη αγάπη γεννιέται, σ’ ένα Βερολίνο όπου έξω έπεφταν οι βόμβες βροχή και μέσα οι άνθρωποι χόρευαν και ερωτεύονταν παράφορα.

“Οι βόμβες βόμβες και η ρούμπα ρούμπα”. Μνήμες, επιστολές, ανατροπές υπό την σκιά του φασισμού που εξαφάνιζε και εξαφανίζει ανθρώπινες ζωές, στο όνομα του “πολιτισμού”.

Όλη η ζωή της Γερμανίδας Ναζί, Λίλυ, είναι οι 18 μήνες που έζησε με την Εβραία Φελίτσε και συνεχίζει να ζει μαζί της όλη την υπόλοιπη ζωή της. Κι όμως ζει με τις αναμνήσεις της και τις ενοχές της, στην ατελείωτη προσπάθεια να κατανοήσει το αναπάντητο “γιατί;”.

Γιατί συγκεκριμένοι αποφασίζουν για τις ζωές μας; Γιατί μας επιβάλλουν πώς και με ποιους θα συνυπάρξουμε; Ποιος έχει ορίσει πώς θα ζουν οι γυναίκες, οι φυλές, όλοι όσοι έχουν άλλες επιλογές ζωής, οι διαφορετικοί; Και ποιος βάζει μέτρο σύγκρισης για διαρκή ρατσιστικό διαχωρισμό; Ποιος και γιατί αποφασίζει για το μέλλον των παιδιών, των χωρών, των πολιτισμών;

Και ποιος ορίζει ποιος πολιτισμός, ποια φυλή, ποιος λαός είναι ανώτερος από έναν άλλον;

Μια παράσταση που ξυπνά συναισθήματα και γεννά σκέψεις, με αφορμή μια αληθινή ιστορία αγάπης που γεννιέται σε ένα τραγικό ιστορικό πλαίσιο.

Κείμενο: Ελένη Καρασαββίδου
Δραματουργική επεξεργασία–Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Αγγελίνα Παγώνη
Μουσική-Σχεδιασμός ήχου: Μαρία Βουμβάκη

Ερμηνεύουν: Δήμητρα Βαμβακάρη, Δήμητρα Σύρου, Έλενα Τυρέα

More Info

Location: Πολυχώρος Vault Theatre Plus, Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

Από τις 2 Ιανουαρίου 2020 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2020, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:15

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 213 0356472 | vaulttheatre.gr

Επόμενο Άρθρο

Ήπειρος | Epirus

Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.