Ρόδος: Η Ακρόπολη της Λίνδου

Μια ήρεμη τοποθεσία για να απολαύσεις στιγμές χαλάρωσης με προστασία θέα την Ακρόπολη της Λίνδου.

Η Ακρόπολη 

Στη Λίνδο βρίσκεται ο σημανικότερος αρχαιολογικός χώρος της Ρόδου. Ο βράχος στον οποίο ξεχωρίζει η ακρόπολη είναι ένα μοναδικό αξιοθέατο. Είναι χτισμένος σε μία απότομη πλαγιά η οποία έχει ύψος 116 μέτρων. Η αρχαία ακρόπολη δεσπόζει σαν φρουρός πάνω από σημερινή πόλη. Σύμφωνα με την ιστορία οχυρώθηκε εκεί από τους αρχαίους κατοίκους της περιοχής καθώς επείσης από τους  μετέπειτα κατακτητές. Το 700 π.Χ. είχε γίνει ήδη ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο της περιοχής και είχε μία μεγάλη ναυτική δύναμη.

Λίνδος-1

Αργότερα στην αρχαϊκή εποχή, η Λίνδος εξελίχθηκε σε μεγάλη εμπορική και ναυτική δύναµη. Κατά τους κλασικούς χρόνους, αν και ιστορικά ήταν μια δωρική πόλη, συμμετείχε κανονικά στην Συμμαχία της Δήλου αλλά στη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου στην οποία είχε συμμαχήσει με τους Λακεδαιμόνιους. Η σημασία της σταδιακά μειώθηκε μετά την ίδρυση της Ρόδου το 407 π.Χ. Η αρχαία ακρόπολή της, αξιοποιήθηκε όχι μόνο από τους αρχαίους, αλλά και μετέπειτα από τους Ρωμαίους, τους Βυζαντινούς, τους Ιωαννίτες Ιππότες και τέλος, από τους Τούρκους.

Λίνδος-3

Οι παραλίες

Στην Λίνδο θα βρείτε δύο πολύ όμορφές παραλίες οι οποίες  βρίσκονται στην ανατολική ακτή του νησιού. Βρίσκονται λίγα μέτρα έξω από τον ομώνυμο οικισμό. Απέχουν περίπου 50 χλμ. από την Χώρα της Ρόδου. Υπάρχει η δυνατότητα να απολαύσετε το μπάνιο σας ανάμεσα σε άλλες κοντινές παραλίες της περιοχής. Η κεντρική παραλία, είναι καλά οργανωμένη και παρέχει ξαπλώστρες, ομπρέλες, περίπτερο και αναψυκτήριο. Το εδαφός της καλύπτεται με άμμο και τα νερά της είναι ρηχά και καθαρά. Οι παραλίες της Λίνδου προσφέρονται για οικογενειακές διακοπές καθώς έχουν ήρεμα νερά.

 Λίνδος-2

Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε τις ικανοτητές σας σε διάφορα θαλάσσια σπορ. Γύρω από την παραλία θα βρείτε ταβέρνες με παραδοσιακό φαγητό αλλά και πολλά εστιατόρια. Ο κόσμος που έρχεται καθημερινά απολαμβάνει την θάλασσα και την ομορφιά της Λίνδου με απώτερο σκοπό να επισκευθεί την Ακρόπολη.

Λίνδος-4

(Visited 241 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει