Ρόδος: Αξιοθέατα που μπορείτε να δείτε στην Μεσαιωνική πόλη

Η περιοχή του Κάστρου των Ιπποτών και η Μεσαιωνική πόλη δεν έχουν μόνο μια αίγλη του παρελθόντος αλλά και πολλά σημαντικά αξιοθέατα τα οποία αξίζει δεις.

Τι μπορείτε να δείτε

Στην περιοχή του Κάστρου των Ιπποτών μέσα στην Μεσαιωνική πόλη όποιος βρεθεί θα μεταφερθεί σε έναν άλλο διαφορετικό κόσμο, σε άλλες εποχές. Δεν είναι μόνο το ιστορικό κάστρο που θα σας μαγέψει αλλά και πολλά σημαντικά μουσεία τα οποία θα σας κάνουν να αγαπήσετε το μέρος.

Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης

Βρίσκεται στην είσοδο της Μεσαιωνικής πόλης. Περιλαμβάνει εκτεταμένες συλλογές ζωγραφικής και χαρακτικής, καθώς και πολλά γλυπτά, σχέδια και ντοκουμέντα. Οι ενότητες ζωγραφικής εκπροσωπούν πλήρως την ελληνική τέχνη του 20ού αιώνα και τους διακεκριμένους καλλιτέχνες της. Τρία κτίρια συνθέτουν το μουσείο. Η Πινακοθήκη το ιστορικό κτήριο, που βρίσκεται στην είσοδο της Μεσαιωνικής Πόλης στην Πλατεία Σύμης στεγάζει την συλλογή των χαρακτικών και μέρος από την μόνιμη συλλογή  της γλυπτικής του μουσείου. Στο χώρο αυτό, γνωστό στο κοινό της Ρόδου ως Πινακοθήκη, φιλοξενούνται πολλές περιοδικές εκθέσεις γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών.

Αρχαιολογικό Μουσείο της Ρόδου

Βρίσκεται στην πλακόστρωτη Οδό των Ιπποτών, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερα συντηρημένους μεσαιωνικούς δρόμους. Στο τέλος του δρόμου στην Πλατεία Μουσείου, υπάρχει το Νοσοκομείο των Ιπποτών, στο οποίο σήμερα στεγάζεται το μουσείο. Το κτίριο περιλαμβάνει εσωτερική αυλή που πλαισιώνεται από διώροφη στοά, στην οποία ανοίγουν οι αίθουσες και οι αποθήκες του Μουσείου. Υπάρχουν ενδιαφέροντα ευρήματα τα οποία έχουν χρονολογηθεί από όλες τις περιόδους της ιστορίας του νησιού. Ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των αρχαιολογικών ανασκαφών, εκτίθενται στον κήπο και στα έξι δωμάτια του ορόφου. Στον κήπο ο επισκέπτης μπορεί να παρατηρήσει τα γλυπτά αλλά και επιτύμβιες στήλες των ελληνιστικών χρόνων. Ποικίλα αγάλματα και θραύσματα των ταφικών μνημείων βρίσκονται επίσης στην έκθεση στο αίθριο του Μουσείου.

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης

Στην Μεσαιωνική πόλη θα βρείτε και το  Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης. Από το 2000 το Μουσείο χρησιμοποιεί ως εκθεσιακό του χώρο και το κτήριο του Παλιού Συσσιτίου, στην οδό Σωκράτους, στον πιο κεντρικό δρόμο της παλιάς Πόλης. Εκεί φιλοξενείται η συλλογή με τους χάρτες, τα χαρακτικά της Ρόδου και των νησιών της Δωδεκανήσου. Ήταν δωρεά της κυρίας Zoe York. Επίσης, το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης κατά περιόδους διοργανώνει και εκθέσεις έργων από νέους καλλιτέχνες.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει