Τέχνη: Η ατομική έκθεση “Rush, Rush, Rush” του Γιώργου Μαραζιώτη, στη Nitra Gallery

Η νέα ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη με τίτλο “Rush, Rush, Rush” παρουσιάζεται στη Nitra Gallery.

Η ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη “Rush, Rush, Rush” αποτελεί μία site-specific εγκατάσταση. Η εγκατάσταση αυτή καταδεικνύει την έρευνα του καλλιτέχνη αναφορικά με τις έννοιες του χώρου, του τόπου και του τρόπου.

Ο καλλιτέχνης επηρεασμένος από τη διάλεξη Bauen, Wohnen, Denken του Γερμανού φιλοσόφου Martin Heidegger (Darmstadt 1951) προσπαθεί, να μεταφράσει κάποια από τα ερωτήματα που θέτει ο φιλόσοφος. Τα ερωτήματα αυτά σχετίζονται με τις έννοιες του κτίζειν, του κατοικείν ή ακόμα και για το πώς σκεφτόμαστε την παρουσία μας σε έναν τόπο.

Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό διαφορετικών μέσων όπως γλυπτική, ψηφιακά τυπώματα, υφάσματα, φυσική ύλη και τον διάλογο, o Μαραζιώτης παρεμβαίνει αρχιτεκτονικά στην gallery δημιουργώντας ένα γεμάτο ένταση τοπίο που μπλέκει την πραγματικότητα με το φαντασιακό.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο καλλιτέχνης θα συνεργαστεί με τον αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκό Δημήτρη Θεοδωρόπουλο. Μέσω της διαλεκτικής, της γραφής και της αφήγησης θα προσπαθήσουν, να γεφυρώσουν αρχιτεκτονική και οπτικές τέχνες και να ιχνηλατήσουν την ιερότητα που υπάρχει σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Το αποτέλεσμα αυτής της συμμετοχικής κίνησης μπορεί να είναι ένα βιβλίο, ένα soundtrack, μια ψηφιακή παρουσίαση ή μια συλλογή από σκέψεις. Όλα αυτά θα παρουσιαστούν το Μάρτιο στο χώρο της gallery.

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Μαραζιώτη

Ο Γιώργος Μαραζιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Στα έργα του χρησιμοποιεί διάφορα μέσα όπως γλυπτική, εγκαταστάσεις, ζωγραφική και εκδόσεις. Συχνά δουλεύει σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες. Από το 2008 είναι μέλος της συμμετοχικής ομάδας November. Έργα του έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις διεθνώς, σε σπουδαίες galleries, ιδρύματα τέχνης και μουσεία.

More info: Τρίτη–Παρασκευή 12.00 – 20.00 | Σάββατο 11.00–15.00

Έως τις 23 Μαρτίου 2019

Location: Nitra Gallery, Αλωπεκής 34, Κολωνάκι

Πληροφορίες: 213-0436697www.nitragallery.com

(Visited 31 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει