Σαντορίνη: Η μαγευτική Καλντέρα

Η Σαντορίνη είναι ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς στο Αιγαίο. Η περιοχή της Καλντέρας ίσως είναι η πιο ξακουστή στο νησί.

Η Καλντέρα στην Σαντορίνη φημίζεται για την καλύτερη θέα προς το ηφαίστειο και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου την ώρα που ο ήλιος δύει. Κάθε χρόνο την επισκέπτεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός τουριστών από όλο τον κόσμο.

Οι απότομες ηφαιστειογενείς πλαγιές που περιτριγυρίζουν τα ηφαιστειακά νησάκια της Παλαιάς και Νέας Καμένης, γύρω από την εντυπωσιακή Καλντέρα, διαμορφώνουν ένα σπάνιο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την ιστορία, η Καλντέρα λεγόταν ότι έκρυβε το μυστικό της Χαμένης Ατλαντίδας. Ο ξακουστός εξερευνητής Ζακ Κουστώ είχε ασχοληθεί με τον μύθο της. Όμως, η ταύτιση της Χαμένης Ατλαντίδας με το μέρος της Σαντορίνης που βυθίστηκε δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα.

   

Μετά την τελευταία καταστροφική έκρηξη που συνέβη, καταστράφηκαν σχεδόν όλους τους οικισμούς της Σαντορίνης. Οι κάτοικοι του νησιού κατάφεραν να φέρουν ξανά στο νησί την ανάπτυξη και τον τουρισμό. Σήμερα όταν τα πλοία φτάνουν στο νησί, οι τουρίστες μπορούν να διακρίνουν τις παρυφές της Καλντέρας. Τα πανέμορφα, άσπρα σπιτάκια που υπάρχουν στις πλαγιές του νησιού.

Σ’ ολόκληρο το νησί υπάρχουν οικισμοί με όμορφα κτίρια. Ξενοδοχεία και εστιατόρια που κυριολεκτικά κρέμονται στην άκρη του οικισμού. Είναι μερικά από τα μοναδικά τοπία που έχει η μαγευτική Καλντέρα.

Η πανοραμική θέα από τα δωμάτια είναι πραγματικά σπάνια και σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και εγκαταστάσεις αποτελούν ιδανική επιλογή για διαμονή για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Ένα από τα χαρακτηριστικά στην μαγευτική Καλντέρα είναι το γραφικό λιμανάκι Αμμούδι κάτω από την Οία. Τα όμορφα κτίριά του, που ήταν παλαιότερα αποθήκες. Από εκεί στο φορτώνονταν σκάφη και διάφορα προϊόντα. Πολλά κτίσματα αναστηλώθηκαν κατά την ανοικοδόμηση, μετά τον σεισμό του 1956.

Η μικρή βοτσαλωτή παραλία στο Αμμούδι “κλέβει” την παράσταση. Είναι προσβάσιμη μετά από κατάβαση λίγο περισσότερων από 200 φαρδιά σκαλιά. Τα νερά της είναι κρυστάλινα μπλε, όμως θέλει προσοχή γιατί βαθαίνουν απότομα. Όποιος επιλέξει να βουτήξει στα ηφαιστιακά νερά, θα δει με δέος να υψώνεται γύρω του η μαγευτική Καλντέρα.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει