Σαντορίνη: Η μαγευτική Καλντέρα

Η Σαντορίνη είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς, και η περιοχή της Καλντέρας ίσως είναι η πιο ξακουστή και ένας από τους βασικούς λόγους της παγκόσμιας απήχησης που έχει το νησί.

Η Καλντέρα φημίζεται για τη συγκλονιστική θέα που προσφέρει προς το ηφαίστειο και το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου την ώρα που ο ήλιος δύει. Κάθε χρόνο την επισκέπτεται ένας πολύ μεγάλος αριθμός τουριστών από όλο τον κόσμο.

Οι απότομες ηφαιστειογενείς πλαγιές που περιτριγυρίζουν τα ηφαιστειακά νησάκια της Παλαιάς και Νέας Καμένης, γύρω από την εντυπωσιακή Καλντέρα, διαμορφώνουν ένα σπάνιο φυσικό περιβάλλον.

Σύμφωνα με ορισμένες θεωρίες, η Καλντέρα λεγόταν ότι έκρυβε το μυστικό της Χαμένης Ατλαντίδας. Ο ξακουστός εξερευνητής Ζακ Κουστώ είχε ασχοληθεί με τον μύθο της. Όμως, η ταύτιση της Χαμένης Ατλαντίδας με το μέρος της Σαντορίνης που βυθίστηκε δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι τώρα.

   

Μετά την τελευταία ηφαιστειακή έκρηξη, καταστράφηκαν σχεδόν όλοι οι οικισμοί της Σαντορίνης. Οι κάτοικοι του νησιού κατάφεραν να φέρουν ξανά στο νησί την ανάπτυξη και τον τουρισμό. Σήμερα όταν τα πλοία φτάνουν στη Θήρα, οι τουρίστες μπορούν να διακρίνουν στις παρυφές της Καλντέρας τα πανέμορφα άσπρα σπιτάκια που υπάρχουν στις πλαγιές του νησιού.

Σ’ ολόκληρο το νησί υπάρχουν οικισμοί με όμορφα κτίρια. Ξενοδοχεία και εστιατόρια που κυριολεκτικά κρέμονται στην άκρη του οικισμού. Είναι μερικά από τα μοναδικά τοπία που έχει η μαγευτική Καλντέρα.

Η πανοραμική θέα από τα δωμάτια είναι πραγματικά σπάνια και σε συνδυασμό με τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και εγκαταστάσεις των τουριστικών μονάδων, καθιστούν τη Σαντορίνη ιδανική επιλογή για διακοπές, και όχι μόνο καλοκαιρινές.

Ένα από τα χαρακτηριστικά σημεία στη μαγευτική Καλντέρα είναι το γραφικό λιμανάκι Αμμούδι, κάτω από την Οία, με τα κτίριά του που παλαιότερα ήταν
αποθήκες και από εκεί φορτώνονταν στα σκάφη διάφορα προϊόντα. Πολλά κτίσματα αναστηλώθηκαν κατά την ανοικοδόμηση που πραγματοποιήθηκε μετά το σεισμό του 1956.

Η μικρή βοτσαλωτή παραλία στο Αμμούδι “κλέβει” την παράσταση. Είναι προσβάσιμη μετά από κατάβαση λίγο περισσότερων από 200 φαρδιά σκαλιά. Τα νερά της είναι κρυστάλινα μπλε, όμως θέλει προσοχή γιατί βαθαίνουν απότομα. Όποιος επιλέξει να βουτήξει στα ηφαιστειακά νερά, θα δει με δέος και θαυμασμό να υψώνεται γύρω του η μοναδική εικόνα της Καλντέρας.

(Visited 91 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει