Τέχνη: Η “Διακριτή Περιοχή” του Βασίλη Καρακατσάνη, στην Gallery Genesis

Η Gallery Genesis παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Καρακατσάνη, με γενικό τίτλο “Distinct District”–”Διακριτή Περιοχή”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, στις 20:00

“Distinct District”–”Διακριτή Περιοχή”: Μια εικαστική προσέγγιση του Αθηναϊκού τοπίου, μέσα από προσωπικά βιώματα του σπουδαίου εικαστικού Βασίλη Καρακατσάνη.

Κάθε έργο είναι μια αληθινή ιστορία, που όλες τους διαδραματίστηκαν μέσα στο ασφυκτικό, τσιμεντένιο περιβάλλον, συνοικιών της Αθήνας και του Πειραιά.

Ένα προσωπικό ημερολόγιο που για σελιδοδείκτες έχει εκκλησίες, προσδιορίζοντας την κάθε περιοχή. Είναι σημεία “διακριτά”, όχι απεικονίζοντας την πραγματικότητα, αλλά την σύνοψη των συναισθημάτων του καλλιτέχνη και του θεατή.

Έπιπλα, αντικείμενα, έντομα και ζώα πρωτοστατούν του αστικού πλέγματος, υπενθυμίζοντας την προσπάθεια μας για έναν αστικό τρόπο ζωής, άλλοτε αυθεντικό και άλλοτε όχι.

Στις περισσότερες θεματικές του ενότητες αποκρυπτογραφεί το αστικό τοπίο σαν εσωτερική διεργασία. Σήμερα παρουσιάζεται ο περιβάλλον χώρος σαν έκπληξη, με οντότητα θεατρικής δράσης.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη Καρακατσάνη

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 όπου ζει και εργάζεται.

Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, Θεωρία της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης & Συντήρηση αρχιτεκτονικών μνημείων στο Centro Europeo της Βενετίας, με υποτροφίες του ΙΚΥ, της Ισπανικής Κυβέρνησης & του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Έχει εκθέσει από το 1982 έως σήμερα, (ατομικές εκθέσεις) στην Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Ινδονησία, Ισημερινό, Τουρκία, Δανία & Γερμανία.

Αυτή είναι η 89η ατομική του έκθεση.

Συμμετείχε σε δεκάδες ομαδικές εκθέσεις, Art Fairs & διεθνείς εκθέσεις.

Έργα του βρίσκονται σε μουσεία, ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα & το εξωτερικό.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Γιώργος Τζάνερης

Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιανουαρίου έως 9 Φεβρουαρίου 2019

More info: Τρίτη–Πέμπτη–Παρασκευή 11:30–21:30
Τετάρτη & Σάββατο 11:30–15:30

Location: Gallery Genesis, Χάρητος 35, Κολωνάκι, Αθήνα

Πληροφορίες: 211-7100566 | www.gallerygenesisathens.com

(Visited 36 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει