Τέχνη: “Ηρακλής, Ήρως Διαχρονικός και Αιώνιος” του Παύλου Σάμιου, στο Νομισματικό Μουσείο

Η έκθεση “Ηρακλής, Ήρως Διαχρονικός και Αιώνιος” παρουσιάζεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2019, στο Νομισματικό Μουσείο-Ιλίου Μέλαθρον. Το κοινό έχει την ευκαιρία, να θαυμάσει τριακόσιες σαράντα έξι αρχαιότητες, οι περισσότερες από τις οποίες παρουσιάζονται για πρώτη φορά.

Στον δημοφιλέστερο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας τον Ηρακλή είναι αφιερωμένη η σειρά έργων, που παρουσιάζει για πρώτη φορά ολοκληρωμένη, ο διεθνώς αναγνωρισμένος εικαστικός Παύλος Σάμιος, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “Ηρακλής, Ήρως Διαχρονικός και Αιώνιος”.

Τα δεκαεννέα σύγχρονα ζωγραφικά έργα του Παύλου Σάμιου, Καθηγητή της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, αντλούν την έμπνευσή τους από τον Ηρακλή και τους Άθλους του.

O Ηρακλής είναι ένας διαχρονικός ήρωας, που μεταφέρει τα μηνύματα του στο σήμερα”, λέει ο Παύλος Σάμιος με αφορμή την έκθεση. Μάλιστα ο ζωγράφος επιχειρεί μια προβολή του ήρωα στην εποχή μας: “Ο κάθε άνθρωπος έχει να λύσει τους δικούς του άθλους”, σημειώνει.

Την επιμέλεια της Έκθεσης υπογράφει ο Διευθυντής του Μουσείου Δρ. Γεώργιος Κακαβάς με συνεργάτη την αρχαιολόγο Δρ. Μιμίκα Γιαννοπούλου. Συμμετέχουν τα σύνολα JERAX με τη ραψωδιακή συναυλία “Ηρακλέους Μνήμη”. Κείμενο για την συμμετοχή του Παύλου Σάμιου στην έκθεση γράφει ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς.

Σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές, με σκοπό την εξοικείωσή τους με τη μυθική μορφή του θεϊκού ήρωα Ηρακλή.

More info: Έως τις 31 Οκτωβρίου 2019

Location: Νομισματικό Μουσείο-Ιλίου Μέλαθρον: Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) 12, Αθήνα

Β’ όροφος του Ιλίου Μελάθρου, βιβλιοθήκη του Ερρίκου Σλήμαν

Πληροφορίες: 210-3632057 | 210-3612834 | 210-3612872 | nm@culture.gr | www.nummus.gr

 

(Visited 36 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει