Τέχνη: “Μικρό Πανόραμα Νεοελληνικής Τέχνης”, στην Αίθουσα Τέχνης “Αστρολάβος”

Στην Αίθουσα Τέχνης “Αστρολάβος” παρουσιάζεται η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, με τίτλο: «Από το χθες στο σήμερα: Μικρό Πανόραμα Νεοελληνικής Τέχνης».

Η ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, με τίτλο: “Από το χθες στο σήμερα: Μικρό Πανόραμα Νεοελληνικής Τέχνης” παρουσιάζεται στο Astrolavos Art Galleries.

Στην φετινή έκθεση των γιορτών προβάλλονται επιλεγμένα έργα των σπουδαιότερων παλαιότερων δημιουργών της Νεοελληνικής Τέχνης του 20ου αιώνα και έργα σύγχρονων καταξιωμένων, καθώς και νεότερων δημιουργών του 21ου αιώνα.

Η έκθεση ξεκινάει χρονολογικά με κάποια ενδεικτικά έργα των σπουδαίων εκπροσώπων της γενιάς του ’30. Μία γενιά που στιγμάτισε τους μεταγενέστερους καλλιτέχνες της χώρας μας και της οποίας οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι διακρίθηκαν σε διεθνές επίπεδο.

Συνεχίζει με την επόμενη σπουδαία γενιά καλλιτεχνών, τη γενιά του ’60. Από αυτήν τη δεκαετία, η Ελληνική Τέχνη επηρεάζεται άμεσα από τις διεθνείς εξελίξεις, τόσο της ευρωπαϊκής, όσο και της διεθνούς εικαστικής σκηνής.

Παράλληλα, παρουσιάζεται η γενιά του ’80, με τους μεγαλύτερους ηλικιακά καλλιτέχνες, που στάθηκαν πρότυπα των περισσότερων σύγχρονων ζωγράφων. Τέλος, ερχόμενοι στην σημερινή εποχή παρουσιάζονται έργα σύγχρονων σπουδαίων δημιουργών.

Στην υπέροχη αυτή έκθεση θα απολαύσουμε έργα από τον Ν. Χατζηκυριάκο-Γκίκα και τον Δημήτρη Μυταρά, μέχρι τον Αχιλλέα Δρούγκα και τον Α.Μ. Δημητρίου.

More info: Έως το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Location: Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – Δεξαμενή», Ξανθίππου 11, Κολωνάκι

Πληροφορίες: 210 7294342 |  www.astrolavos.gr

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει