Τέχνη: Η έκθεση “Pavlos – Almost magic” στη Roma Gallery

Η Roma Gallery ανοίγει για πρώτη φορά στην Αθήνα, με την έκθεση “Pavlos – Almost magic” αφιερωμένη στον διεθνώς καταξιωμένο καλλιτέχνη Παύλο Διονυσόπουλο. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, στις 19:00.

Ο Παύλος Διονυσόπουλος (Pavlos, 1930) είναι ένας από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες. Μέχρι σήμερα εργάζεται με έναν ξεχωριστό δικό του τρόπο απεικόνισης αντικειμένων της καθημερινής ζωής, της διαφήμισης και του εντυπωσιακού χώρου του θεάματος. Αποτελεί έναν από τους εκφραστές του Nouveau Realistes και Affichistes.

Eργάστηκε στο Παρίσι τη δεκαετία του 1960. Εκεί, ήρθε σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Raymond Haynes, o Cesar, o Giacometti, o Calder και o Dubuffet. Ξεπερνώντας τα όρια με τη μοναδική και χαρακτηριστική τεχνική του, μετατρέπει τεμαχισμένες λωρίδες χαρτιού από αφίσες σε μοναδικά τρισδιάστατα έργα τέχνης.

Η γκαλερί ανοίγει για το κοινό, με στόχο να γίνει ένας ζωντανός και πρωτοποριακός χώρος, που θα λειτουργεί με διεθνές πρόγραμμα, αφιερωμένο στη μεταπολεμική και σύγχρονη τέχνη.

Η Roma Gallery, εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, λειτουργεί και στον β’ όροφο ως private viewing room για τη δευτερογενή αγορά με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως ο Γαΐτης, ο Κεσσανλής, ο Κανιάρης, ο Φασιανός και πολλοί ακόμα.

Εγώ ο ίδιος είμαι ένα κίνημα εν κινήσει. Δεν δημιουργώ, διασκεδάζω…”

(Παύλος, 1989)

More info: Εγκαίνια της έκθεσης την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00

10 Ιανουαρίου – 10 Μαρτίου 2019

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11:00 – 17:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή  11:00 – 21:00

Location: Roma Gallery,  Ρώμα 5, Κολωνάκι, Αθήνα

Πληροφορίες: 213-0358344

(Visited 66 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει