Ταινία: “Καζαντζάκης” – Στους Κινηματογράφους

Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής επανέρχεται με το νέο κινηματογραφικό του έργο και με κατάθεση ψυχής φωτίζει και τιμά τον σπουδαιότερο Έλληνα συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη, μαζί με ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών.

Τι παρουσιάζεται

Ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια και τα όνειρά του. Αυτά τα μονοπάτια ακολούθησε και η ταινία, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι γυρισμάτων διάρκειας 6 μηνών στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη Νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη. Το Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Την σύντροφό του Ελένη, η Μαρίνα Καλογήρου και ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία. Πλήθος σπουδαίων ηθοποιών εμφανίζονται στην ταινία. Όπως ο Θοδωρής Αθερίδης, που υποδύεται τον Γιώργη Ζορμπά, ο Αργύρης Ξάφης, η Αμαλία Αρσένη, η Γιούλικα Σκαφιδά. Ενώ πρόκειται για την τελευταία ταινία του Στάθη Ψάλτη, που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, χαρίζοντάς μας μια ανεπανάληπτη ερμηνεία.

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο παραχώρησαν γενναιόδωρα οι Εκδόσεις Καζαντζάκη.


Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Νίκος Καζαντζάκης), Μαρίνα Καλογήρου (Ελένη), Στέφανος Ληναίος (Νίκος Καζαντζάκης), Θοδωρής Αθερίδης (Γιώργης Ζορμπάς), αλλά και  οι Στάθης Ψάλτης, Γιούλικα Σκαφιδά, Αμαλία Αρσένη και Αργύρης Ξάφης(Visited 70 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει