Ταινία: “Η Μεγάλη Υπόσχεση”

Η Μεγάλη Υπόσχεση του Terry George είναι μια ερωτική ιστορία στα χρόνια της αρμένικης γενοκτονίας, μιας από τις μεγαλύτερες και λιγότερο γνωστές εγκληματικές πράξεις του 20ού αιώνα.

Η πλοκή

Η ιστορία της ταινίας μας πάει πίσω στο 1914, όταν ο μεγάλος πόλεμος παραμονεύει και η οθωμανική αυτοκρατορία καταρρέει. Ο Michael Boghosian (Oscar Isaac) φτάνει στην Κωνσταντινούπολη ως φοιτητής ιατρικής. Ο φωτορεπόρτερ Chris Myers (Christian Bale) βρίσκεται κι εκείνος στην Κωνσταντινούπολη για να καλύψει γεωπολιτικά θέματα. Είναι αφοσιωμένος στον έρωτα του για την Ana (Charlotte le Bon), μια καλλιτέχνιδα Αρμένικης καταγωγής.

Όταν ο Michael συναντήσει την Ana, η κοινή καταγωγή τους θ΄ανάψει το πάθος μεταξύ τους και ο ανταγωνισμός θα ξυπνήσει ανάμεσα στους δύο άντρες. Όσο οι Τούρκοι συνασπίζονται με τους Γερμανούς και η Αυτοκρατορία στρέφεται βίαια εναντίον των εθνικών μειονοτήτων της, οι δύο άντρες πρέπει να συμφιλιωθούν για να επιβιώσουν από τα γεγονότα που απειλούν τις ζωές τους. Κάποιες υποσχέσεις δίνονται και κάποιες ξεχνιούνται. Η πιο σημαντική είναι να μείνουν ζωντανοί και να πουν την ιστορία όπως την έζησαν.


Συντελεστές

Πρωταγωνιστούν: Christian Bale, Charlotte le Bon, Oscar Isaac(Visited 88 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει