Θέαμα: Η “Σταχτοπούτα” με τα μπαλέτα του Μόντε Κάρλο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!

Tα φημισμένα Μπαλέτα του Μόντε Κάρλο παρουσιάζουν, έως το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, την “Σταχτοπούτα” σε μια εντυπωσιακή εκδοχή του περίφημου παραμυθιού, εμπνευσμένη από την αριστουργηματική μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η κορυφαία χορευτική ομάδα του Πριγκιπάτου του Μονακό, μία από τις σπουδαιότερες ομάδες χορού παγκοσμίως, μας παρουσιάζει στην σκηνή της Αίθουσας Τριάντη, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την “Σταχτοπούτα”. Η πιο ονειρική εκδοχή του λατρεμένου μας παραμυθιού ήρθε, για να μας μαγέψει! Την θεαματική χορογραφία της παράστασης υπογράφει ο Ζαν-Κριστόφ Μαγιό, ο πλέον σημαντικότερος χορογράφος της γενιάς του.

Η “Σταχτοπούτα” σε χορογραφία του Μαγιό αποτελεί μια πρωτοποριακή παράσταση, η οποία επιχειρεί να απομυθοποιήσει και να ανατρέψει την αγαπημένη ιστορία της φτωχής χωριατοπούλας, που παντρεύεται τον πρίγκιπα.

Η αγαπημένη μας ηρωίδα στην ανατρεπτική αυτή παραγωγή, αποτελεί έναν καθημερινό άνθρωπο, ένα κορίτσι από σάρκα και οστά, που αισθάνεται, ζει και ερωτεύεται όπως όλα τα άλλα. Έτσι, ο διάσημος μύθος αναβιώνει μέσα από μία πιο σύγχρονη και προοδευτική οπτική. Η Σταχτοπούτα τώρα, είναι ένα κορίτσι που γίνεται γυναίκα, που επιβιώνει και μεταμορφώνεται σε σύμβολο δύναμης και χειραφέτησης.

Χορογραφία: Ζαν-Κριστόφ Μαγιό

Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ

Σκηνικά: Ερνέστ Πινιόν-Ερνέστ

Κοστούμια: Ζερόμ Καπλάν

Φωτισμοί: Ντομινίκ Ντριγιό

More info:

21, 23, 25, 27 Δεκεμβρίου 2018 στις 20:00
22, 26, 28, 29 Δεκεμβρίου 2018 στις 17:00 & 21:00

Location: Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη 1, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-7282333 | http://www.megaron.gr

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει