Θέατρο: Αντιγόνη – Η αληθινή ιστορία

Η παράσταση που θα μας κάνει να δούμε την Αντιγόνη με άλλη ματιά θα παίζεται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μέχρι τις 2 Ιουλίου.

Τον Ιούνιο, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η Αντιγόνη λέει την αληθινή ιστορία της προσπαθώντας να μας κάνει να τη δούμε με άλλα μάτια. Γιατί μέχρι τώρα την ξέραμε ως ένα μοιραίο πλάσμα που αυτοκτονεί από επιλογή, εκεί στη σπηλιά που την έκλεισε ζωντανή ο Κρέοντας, επειδή τόλμησε να θάψει τον αδελφό της.

Τι θα γινόταν όμως εάν…, λέμε εάν, αποφάσιζε να επαναστατήσει ενάντια σε αυτή τη μοίρα; Να μην αυτοκτονεί ανά τους αιώνες υπηρετώντας τους νόμους των Θεών, αλλά αποφασίζοντας να ζήσει, να αγαπήσει, να αγαπηθεί και τελικά να ευτυχήσει; Πώς θα αντιδρούσαν ο Οιδίποδας και η Ισμήνη σε μια τέτοια απόφασή της; Ο Αίμονας θα την προστάτευε ξανά ή όχι ; Άραγε, ο Σοφοκλής θα την άφηνε να ευτυχήσει καταστρέφοντας το καλύτερο έργο του; Ή μήπως, για να συμβούν όλα αυτά, η Αντιγόνη χρειάζεται βοήθεια από άλλη τραγωδία; Οι σημερινοί άνθρωποι, είναι ικανοί να διδάξουν αυτούς που τους δίδαξαν?

Αν δεν έχετε απαντήσεις σε όλα αυτά, ψάξτε μας και δείτε μας τον Ιούνιο στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Αν έχετε απαντήσεις, ελάτε να τις επιβεβαιώσετε. Σε κάθε περίπτωση, ποιος δεν θέλει να μάθει την αληθινή ιστορία της Αντιγόνης;

Η Αντιγόνη της Χρύσας Ξουραφά και της Βάνας Πεφάνη είναι ερωτική, αντισυμβατική, επαναστάτρια, παιδί της νιότης και της ζωής, δεν φοβάται ούτε το μύθο ούτε τις ανατροπές της στιγμής, και αυτοσχεδιάζει ανακαλύπτοντας τι μπορεί να συμβεί από τις 21:00 έως τις 23:00 σ ένα Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Η παράσταση, Αντιγόνη η αληθινή ιστορία, θα παίζεται κάθε  Πέμπτη –Παρασκευή –Σάββατο και Κυριακή στις 21.30.

Συντελεστές

Το κείμενο είναι της Χρύσας Ξουραφά, ενώ την σκηνοθεσία έχει κάνει η Βάνα Πεφάνη. Σκηνικά και κοστούμια ο Γιώργος Λυντζέρης και μουσική επιμέλεια οι Βάνα Πεφάνη και Αντώνης Καραθανασόπουλος. Παίζουν οι Βασίλης Αφεντούλης, Μαρία Δαμασιώτη, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Νικολίνα Μουαίμη, Ντέπυ Πάγκα, Δήμητρα Σύρου, Γιώργος Χουλιάρας, Χρήστος Χριστόπουλος.

(Visited 69 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει