Θέατρο: Από το υπόγειο στην ταράτσα στην Πειραιώς 260

Πώς είναι να είσαι μετανάστης; Το θέατρο-ντοκουμέντο της Μ. Σαντρί δίνει απαντήσεις μέσα από την πραγματική ιστορία ενός underground ροκ συγκροτήματος από την Τεχεράνη, το οποίο αναζήτησε την τύχη του στη Νέα Υόρκη

Η πλοκή

Απο το υπόγειο στην ταράτσα. Το θέατρο-ντοκουμέντο της Μαχίν Σαντρί, αφηγείται την ιστορία των «Yellow Dogs», ενός ιρανικού underground ροκ συγκροτήματος που μετανάστευσε στην Νέα Υόρκη.

Από το υπόγειο στην ταράτσα είναι ένα βραβευμένο έργο, που έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές. Δομείται σε τέσσερις μονολόγους, που μπλέκονται μεταξύ τους: από την αδελφή του δολοφόνου, τον μοναδικό επιζώντα, την κοπέλα του ντράμερ και έναν παλιό φίλο. Ο κάθε μονόλογος αποκαλύπτει και μια διαφορετική πτυχή της σύγχρονης ζωής στο Ιράν: καταπίεση, μετανάστευση, μουσική, ναρκωτικά.

Το 2013, ένα από τα μέλη του συγκροτήματος δολοφόνησε τρία και τραυμάτισε ένα από τα υπόλοιπα μέλη ενώ αμέσως μετά αυτοκτόνησε. Το βραβευμένο έργο, δομείται σε τέσσερις μονολόγους που μπλέκονται μεταξύ τους: από την αδελφή του δολοφόνου, τον μοναδικό επιζώντα, την κοπέλα του ντράμερ και έναν παλιό φίλο.

Το έργο

 Το έργο από το υπόγειο στην ταράτσα, μας μεταφέρει από ένα υπόγειο στην Τεχεράνη σε μια ταράτσα στο Μπρούκλυν μέσα από τέσσερις μονολόγους που μπλέκονται μεταξύ τους. Αποκαλύπτοντας διάφορες πτυχές της σύγχρονης ιρανικής ζωής και σκιαγραφώντας την εμπειρία του να είναι κανείς μετανάστης.

Ο κάθε μονόλογος αποκαλύπτει και μια διαφορετική πτυχή της σύγχρονης ιρανικής ζωής: καταπίεση, μετανάστευση, μουσική, κουλτούρα των ναρκωτικών.

Συντελεστές της παράστασης

Σκηνοθεσία: Αφσανέχ Μαχιάν

Σκηνικά – Κοστούμια – Φωτισμοί: Manouchehr Shoja

Διεθνής διεύθυνση παραγωγής: Mohsen Abolhassani

Πρωταγωνιστούν: Saeed Zarei, Nasrin Derakhshanzadeh, Mehran Shoja, Ilkay Bilgiç

 

(Visited 88 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει