Θέατρο: “Δείπνο Ηλιθίων” – Θέατρο ΚΑΠΠΑ

Ένας κακομοίρης γκαφατζής εισβάλλει στο οργανωμένο σύμπαν ενός μεγαλοεκδότη και το διαλύει σε μια στιγμή

Τι παρουσιάζεται

H θεατρική επιτυχία του περσινού χειμώνα «Δείπνο Ηλιθίων» του Φράνσις Βέμπερ, με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που παίζει και σκηνοθετεί, επιστρέφει φέτος στο θέατρο ΚΑΠΠΑ.Ένα εξαιρετικό έργο με χιούμορ, ανθρωπιά, και σάτιρα στον κοινωνικό ρατσισμό, που έτσι κι αλλιώς ζει και… βασιλεύει στις κοινωνίες του πολιτισμένου κόσμου μας!

Ο Πιερ Μπροσάν , μεγαλοεκδότης στο Παρίσι, οργανώνει κάθε εβδομάδα με τους πλούσιους φίλους του ένα… ιδιότυπο δείπνο: Καθένας βρίσκει έναν «ηλίθιο», τον καλεί στο δείπνο, τρώνε, πίνουν, διασκεδάζουν, γελούν εις βάρος των ανυποψίαστων καλεσμένων τους και στο τέλος, αυτός που έχει φέρει τον πιο τέλειο «ηλίθιο», στέφεται νικητής! Αυτή τη φορά ο Πιερ φέρνει τον Φρανσουά Πινιόν, έναν αθώο, αφελή, καλοπροαίρετο άνθρωπο.

Κι έτσι αρχίζει μία σειρά από ανατροπές, καθώς ο Πινιόν με την αφέλεια και την αθωότητά του, προκαλεί απανωτούς σεισμούς. Μέσα σε λίγη ώρα, ο άτρωτος , Πιερ, αποδομείται και γίνεται αξιοθρήνητος ανθρωπάκος.

Τελικά, ποιος απ’ τους δύο είναι ο ηλίθιος;

Συντελεστές

Κείμενα: Φράνσις Βέμπερ

Σκηνοθεσία: Σπύρος Παπαδόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Βασίλης Ρίσβας, Χρήστος Σπανός, Άννα Μενενάκου, Ξανθή Γεωργίου, Δημήτρης Μαυρόπουλος

(Visited 103 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει