Θέατρο: “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” στο Θέατρο Ζίνα

Η ερωτική κωμωδία “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα”, σε σκηνοθεσία του Δάνη Κατρανίδη παρουσιάζεται στο Θέατρο ΖΙΝΑ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη. 

Το βραβευμένο θεατρικό έργο “Εκπαιδεύοντας τη Ρίτα” του Willy Russell αποτέλεσε παγκόσμια επιτυχία στο θέατρο, αλλά και στη διάσημη και υποψήφια για Όσκαρ κινηματογραφική του μεταφορά, σε μια σύγχρονη απόδοση της Λίλιαν Δημητρακοπούλου.

Μία μικρή σύνοψη για το έργο

Το έργο παρακολουθεί την σχέση της Ρίτας, μιας νεαρής κομμώτριας από το Λίβερπουλ και του Δρ. Φρανκ Μπράιαντ, ενός καθηγητή Πανεπιστημίου, στη διάρκεια ενός εξαμήνου. Η Ρίτα, δυσαρεστημένη με τη βαρετή καθημερινότητα της δουλειάς της, αλλά και την κοινωνική ζωή της, γράφεται στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ο Φρανκ, μεγαλύτερος σε ηλικία και επίτιμος Διδάκτωρ Πανεπιστημίου, δέχεται να αναλάβει το μάθημα ως ένα συμπλήρωμα στο εισόδημα του.

Η συνάντηση όμως και η γνωριμία τους θα έχει ένα βαθύ αντίκτυπο και στους δύο. Ο Φρανκ θα εντυπωσιαστεί από τον αυθορμητισμό και την ειλικρίνεια της Ρίτας και θα αναγκαστεί, να επανεξετάσει τις απόψεις του για τη ζωή, ενώ η Ρίτα συνειδητοποιεί, ότι η διδασκαλία του Φρανκ της ανοίγει νέους ορίζοντες για μια διαφορετική ζωή που σταδιακά τη γεμίζει αυτοπεποίθηση. Η μοιραία συνάντηση τους θα έχει μια απρόσμενη εξέλιξη και για τους δύο…

Πρωταγωνιστούν: Δάνης Κατρανίδης και Παναγιώτα Βλαντή

Συγγραφέας: Willy Russell

Απόδοση: Λίλιαν Δημητρακοπούλου

Σκηνοθεσία: Δάνης Κατρανίδης

More info: Δευτέρα στις 20:00 και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια: 120′ (με διάλειμμα)

Location: Θέατρο ΖΙΝΑ, Λ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-6424414 | www.viva.gr

(Visited 34 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει