Θέατρο: “Ερωτευμένος Σαίξπηρ” σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο “Θέατρον”!

Η πολυαναμενόμενη θεατρική παράσταση “Ερωτευμένος Σαίξπηρ” σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα παρουσιάζεται κάθε εβδομάδα από Τετάρτη έως Κυριακή στο “Θέατρον” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.  Στον ρόλο του Σαίξπηρ, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

 

Η παράσταση “Ερωτευμένος Σαίξπηρ”, βασισμένη στην οσκαρική ταινία του 1998 “Shakespeare in love” και διασκευασμένη για το θέατρο με το κείμενο του Lee Hall, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο “Θέατρον” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”.

Μία μικρή σύνοψη:

Στην ελισαβετιανή Αγγλία, ο νεαρός συγγραφέας Ουίλλιαμ Σαίξπηρ αναζητά απεγνωσμένα μια μούσα, που θα τον εμπνεύσει, να γράψει το νέο του θεατρικό έργο, που ζητούν επίμονα οι πάτρωνές του. Τη βρίσκει στο πρόσωπο της πανέξυπνης Βιόλας, μιας νεαρής θαυμάστριας, που λατρεύει τη δουλειά του και λαχταρά να γίνει ηθοποιός. Ωστόσο, την εποχή εκείνη η υποκριτική αποτελούσε αυστηρά ανδρικό προνόμιο, αφού οι γυναίκες απαγορευόταν να ανέβουν στη σκηνή. Έτσι, η Βιόλα μεταμφιέζεται σε άνδρα, προκειμένου να συμμετάσχει στη νέα παράσταση.

Μία ιστορία αγάπης που θα εμπνεύσει τον σπουδαίο δραματουργό να γράψει ένα από τα μεγαλύτερα θεατρικά κείμενα όλων των εποχών, το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».

Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και Έλλη Τρίγγου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Μετάφραση: Λουίζα Μητσάκου

Σενάριο: Marc Norman και Tom Stoppard

Θεατρική διασκευήLee Hall

Μουσική: Paddy Cunneen

More info: Τετάρτη και Πέμπτη στις 19:00, Παρασκευή και Σάββατο στις  20:00 και Κυριακή στις 18:30

Location: “ΘΕΑΤΡΟΝ”, Πειραιώς 254, Ταύρος

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 212-2540300 | www.viva.gr

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει