Θέατρο: “Φιλουμένα” – Θέατρο Διάνα

Δύο χρόνια μετά την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, η Ελένη Ράντου αναμετριέται ξανά με την “Φιλουμένα”. Την εμβληματική ηρωίδα του Εντουάρντο ντε Φίλιππο, στο θέατρο Διάνα.

Η πλοκή

Με φόντο το υπέροχο σκηνικό του Μανώλη Παντελιδάκη και τα εξαιρετικά κοστούμια της Ντένης Βαχλιώτη, η “Φιλουμένα” της Ελένης Ράντου θα μας ταξιδέψει στα σοκάκια της Νάπολης. Θα μας αφηγηθεί την υπέροχη ιστορία μιας γυναίκας, που από πόρνη μετατρέπεται σε σύμβολο μητρότητας.

Μια ιστορία κοινωνικού αποκλεισμού και γενναίας αντιμετώπισης της αδικίας. Η απόδοση και η διασκευή είναι της ίδιας της Ελένης Ράντου. Η σκηνοθεσία είναι του Σταμάτη Φασουλή, που μας χάρισε μια από τις καλύτερες σκηνοθεσίες του με έναν ολοκαίνουριο θίασο 13 ηθοποιών.

Στο ρόλο του Ντομένικο Σοριάνο ο Γιάννης Βούρος. Ενώ στους ρόλους της Ροζαλία Σολιμέντο και του Αλφρέντο Αμορόζο, η Βίλμα Τσακίρη και ο Τάσος Γιαννόπουλος.


Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Φασουλής

Απόδοση-Διασκευή: Ελένη Ράντου

Πρωταγωνιστούν: Ελένη Ράντου (Φιλουμένα), Γιάννης Βούρος (Ντομένικο Σοριάνο), Βίλμα Τσακίρη (Ροζαλία Σολιμέντο) και ο Τάσος Γιαννόπουλος (Αλφρέντο Αμορόζο) 

Σκηνικά: Μανώλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ντένη Βαχλιώτη 

(Visited 154 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει