Θέατρο: “Φωνές” στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Τι ήταν στ’ αλήθεια η παιδική ηλικία; Πως αλλιώς να ρωτήσει να μάθει κανείς γι’ εκείνην χωρίς να κάνει αυτήν την αμήχανη ερώτηση.

Η πλοκή

Ο νομπελίστας Χάρολντ Πίντερ με τα μονόπρακτά του Κάπου σαν την Αλάσκα, Νύχτα, οικογενειακές Φωνές και Ένα για το δρόμο ανατρέχοντας στην παιδική ηλικία σκιαγραφεί την ύπαρξη, τον έρωτα, την οικογένεια και την εξουσία, δημιουργώντας ουσιαστικά κάτι που σχεδόν έχουμε χάσει: μια κοινή μνήμη, έναν κοινό τόπο, ένα σημείο αναφοράς ξεκάθαρο.
Τα μονόπρακτα του νομπελίστα συγγραφέα, γραμμένα με το πνευματώδες μαύρο χιούμορ του, τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους παρουσίαση μεταφράζονται εκ νέου και ενώνονται σε αυτήν τη θεατρική σύνθεση για πρώτη φορά… Στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου – Katerina Vassilakou Theater!

Τα μονόπρακτα του Πίντερ τριάντα χρόνια μετά την πρώτη τους παρουσίαση, μεταφράζονται εκ νέου και ενώνονται για πρώτη φορά σε αυτήν τη θεατρική σύνθεση.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο σκηνοθέτης-ηθοποιός Μάνος Καρατζογιάννης: «Θέμα της παράστασης είναι η ταυτότητα μέσα από τη σχέση μας με το χρόνο, το σύντροφο και την οικογένεια μας, την εξουσία. Σήμερα που ακόμα και στις πιο ιδιωτικές σχέσεις έχει εισβάλει ως ενδιάμεσος η τεχνολογία. Σήμερα που η εξουσία διεθνώς κατασκευάζοντας γερά άλλοθι διαπράττει τα πιο φριχτά εγκλήματα.»

Συντελεστές της παράστασης “Φωνές”

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρη Καταλειφός, Όλια Λαζαρίδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκος Πουρσανίδης, Μάνος Καρατζογιάννης, Σπύρος Γουλιέλμος.

Για περισσότερες πολιτιστικές προτάσεις μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκπομπή ” 7 Μέρες στην Αθήνα“!

(Visited 77 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει