Θέατρο: “Ιστορία Έρωτα Και Αναρχίας”, στο Bios

Η θεατρική παράσταση “Ιστορία Έρωτα Και Αναρχίας” παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.00, στο Bios.

Με τη διασκευή και την σκηνοθεσία της θρυλικής ταινίας του 1973  “Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας”  της Λίνα Βερτμίλερ, καταπιάνεται ο Γιάννης Λασπιάς. Έναν πολυπληθής θίασος επί σκηνής και η μουσική του Νίνο Ρότα κυριαρχούν στην σουρεαλιστική πληθωρικότητα του έργου.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Ιταλία, λίγο πριν ξεσπάσει ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Ο Τουνίν, ένα απλό αγροτόπαιδο, μαθαίνει ότι ο αναρχικός αδερφικός του φίλος και μέντοράς του, εκτελέστηκε από το φασιστικό καθεστώς μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι.

Παρόλο που είναι εντελώς άπειρος και απροετοίμαστος, αποφασίζει να αναλάβει αυτός την ημιτελή αποστολή. Να πάει στην Ρώμη, για να δολοφονήσει τον Μουσολίνι. Ο Τουνίν αφήνει πίσω την απλή ζωή του και κρύβεται σ’ έναν γνωστό οίκο ανοχής στη Ρώμη, που διευθύνει η Μαντάμ Αΐντα.

Εκεί καταστρώνει τα σχέδια της δολοφονίας του δικτάτορα με τη βοήθεια μιας ιερόδουλης, της Σαλώμης. Η ίδια δραστηριοποιείται στο χώρο της αναρχίας. Πελάτης της Σαλώμης και άνθρωπος κλειδί για την εξέλιξη των γεγονότων είναι ο Σπατολέτι, ο υπεύθυνος της μυστικής αστυνομίας του Ντούτσε.  Όμως η εξοικείωση με το νέο περιβάλλον θα αποδειχθεί επίπονη… Ο Τουνίν ερωτεύεται σφόδρα μια άλλη νεαρή ιερόδουλη την Τριπολίνα. Ο έρωτας αυτός, θα περιπλέξει τα πράγματα…

Ιστορία

Παίζουν: Διαμαντής Καραναστάσης, Δώρα Χρυσικού, Βασίλης Αθανασόπουλος, Ίριδα Μάρα, Ξένια Αλεξίου, Γεωργία Παντέλη, Δάφνη Νικητάκη, Μελίνα Σπετσιέρη, Κωνσταντίνος Πολύζος, Γιάννης Ίτσιος.  Στο ρόλο της Μαντάμ Αΐντα η Ανδρομάχη Μαρκοπούλου

Διασκευή–Σκηνοθεσία: Γιάννης Λασπιάς

More info: Κάθε Πέμπτη έως Κυριακή στις 21.00

Έως την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Location: BIOS, Πειραιώς 84, Αθήνα

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 210-3425335 | www.bios.gr

(Visited 35 times, 1 visits today)

Ίσως να σας ενδιαφέρει